Új igazgató az evangélikus Országos Iroda élén

2014. április 04., péntek

Krámer György evangélikus lelkészt, püspökhelyettest választották meg a posztra.

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma 2014. március 26-án tartott ülésén egyhangúlag megválasztotta az Országos Iroda igazgatójának Krámer György evangélikus lelkészt, püspökhelyettest – írta az evangelikus.hu.

Az Országos iroda eddigi igazgatója, Kákay István Dezső mandátuma ez év végén járt le. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma azonban már 2013. szeptember 1. napjával teljes jogkörrel felhatalmazta Végh Szabolcsot, hogy az iroda megbízott igazgatójaként vegye át az igazgatói feladatokat.

Krámer György beiktatására 2014. május 15-én, ünnepi istentisztelet keretében kerül majd sor. Május hónapban az iroda folyamatos átadása és átvétele fog zajlani a korábbi megbízott igazgató és az új igazgató között.

Az Országos Iroda a református Zsinati Hivatal megfelelője az evangélikusoknál, vezetőjének pozíciója pedig hasonló a zsinati tanácsoséhoz.

Reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.