Gyülekezeti diakóniai vasárnap

2010. január 30., szombat

altA budai gyülekezet első valódi ifjúsági házicsportjának tagjai lesznek a vendégei annak az úrvacsorás istentiszteletnek, amely február 7-én, vasárnap tíz órakor kezdődik a budai református templomban. Igét hírdet Szarka Miklós, aki szintén tagja, majd később vezetője is volt a csoportnak, ma pedig a Református Házasság- és Családsegítő Szolgálat vezető lelkipásztora.

Az ifjúsági csoport az ötvenes évek végén alakult meg néhai Bugárszky Mátyás presbiter vezetésével. Rendszeresen találkoztak, házi bibliakört szerveztek, ezért több vezetőjük a hatvanas években rendőri zaklatásnak volt kitéve, Matyi bácsi pedig 6 hónapig börtönbüntetést is szenvedett az akkor államellenesnek ítélt tevékenységéért.
Az istentisztelet után a Kisteremben közös beszélgetés lesz az érdeklődőkkel. A gyülekezet életfájára a csoport tagjainak nevével ellátott levélkék is felkerülnek. A beszélgetést, ismerkedést követően a Nagyteremben közös ebéd lesz. Aki az ebéden is részt szeretne venni, hozzon valami finomságot is a közös asztalra, ahogy a gyülekezeti vasárnapokon szoktuk az asztalközösséget gyakorolni.


A programmal kapcsolatban a diakóniai gondnoknál lehet érdeklődni a 06/20-560-9620-as telefonszámon vagy a csenkizsuzsa@citromail.hu e-mail címen.
Egyéb információ: www.gyulekezet.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.