Folytatódik az almaosztás

2014. december 02., kedd

Ötszáz tonna, azaz 24 kamionnyi almát juttat el karácsonyig rászoruló családoknak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Református Szeretetszolgálat.

Az oroszországi embargó miatt keletkezett terményfelesleg egy részét karitatív célokra ajánlották fel a termelők, ezt az adományt november 21-én a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengeren vették át a segélyszervezetek képviselői.

A tizennégy kilogrammos ládákban érkező gyümölcsből az ország egész területére igyekeznek juttatni a szeretetszolgálatok. A szállítás november 21. óta naponként történik, a két Segélyszervezet megállapodása alapján, az ország különböző régióiba. December 19-ig mind a 24 kamionnyi adomány megérkezik az osztópontokra, ahonnan előre egyeztetett módon történik a kiosztás.

Az ajándék almát nagycsaládosoknak, egyedül élő időseknek, a nevelőszülői hálózatban gyermekeket nevelő családoknak, fogyatékkal élőknek és nélkülöző embereknek juttatja el a két segélyszervezet. Egy család legfeljebb 3 doboz almát kaphat.

Az MRSZ az adventi időszakra szervezett meleg étel osztásai alkalmával is adományoz almát a rászorulóknak.

December 3-án a Szeretetszolgálat apafai raktárbázisán folytatódik az almaosztás. 8 és 11 óra valamint 14 és 16 óra között a Debreceni, a Hajdúvidéki és a Bihari Református Egyházmegyék képviselői veszik át az adományt és juttatják el gyülekezeteikhez, szeretet intézményeikhez.

MRSZ

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.