Fenntartói látogatás a diakóniai intézményekben

2013. április 01., hétfő

Naponta harmincezer ellátottról gondoskodik a református diakónia. Czibere Károly, a fenntartó képviselője három napos körút alkalmával látogatást tett zsinati intézményeknél. A találkozók célja az volt, hogy a Szeretetszolgálati Iroda vezetője lehetőséget teremtsen a gondozottaknak kérdések feltételére, fórumok tartására, és hosszabb személyes beszélgetésekre az intézményvezetőkkel és a munkatársakkal a jövőbeli, távlati célokról és a nehézségekről.

Az irodavezető időt tölthetett a gondozottak személyes történetének megismerésével és saját szemével láthatta az intézmények hétköznapjai során átélt áldásokat. Czibere Károly március 25. és 27. között szeretetotthonokat és fogyatékosokat ápoló intézményeket is meglátogatott: Nyíregyházán, Nemesbikken, Dunaalmáson, Leányfalun, Őrbottyánban és Cegléden. Az irodavezető szerint felbecsülhetetlen értékű az a szolgálat, amelyet nap mint nap a diakóniai munkatársak a rászorulók megsegítésével töltenek.

Ez az igazi terep, ahol megmutathatjuk felebarátainknak Urunk kegyelmét és átadhatunk abból a szeretetből, amit mi magunk is kaptunk. A szeretetszolgálatunkon keresztül Krisztust kell kiábrázolnunk, minden nap" – emelte ki Czibere Károly.

Istent keresem

2 Móz 9

„De amikor a fáraó látta, hogy megszűnt az eső, a jég és a mennydörgés, visszaesett vétkébe, és konok maradt a szíve…" tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink