CEC: a szentpétervári események lesújtóak

2017. április 06., csütörtök

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) is gyászolja a szentpétervári események áldozatait, április 4-én kiadott nyilatkozatukban fejezte ki együttérzését.

Az oroszországi szentpétervári metróvonalon történt bombarobbantás 14 halálos áldozatot és több tucat sebesültet hagyott maga után. A támadás a délutáni nyugalmat megzavarva, a közel 5 millió lakosú város egyik legforgalmasabb egyetemi és kereskedelmi részén következett be.

Az Európai Egyházak Konferenciája, az európai egyházakkal és valamennyi jóakaratú emberrel közösségben mély fájdalmát fejezi ki az elvesztett emberéletek miatt és elítéli ezt a félelemkeltést célzó merényletet. Imádkozunk azokért, akik életüket vesztették, és mindenkiért, aki érintett ebben a lesújtó és sajnálatos esetben. Az Európai Egyházak Konferenciája részvétét fejezi ki és imádkozik az oroszországi tagegyházaiért, az Orosz Ortodox Egyházért, az oroszországi Ingria Evangélikus Egyházért, és az oroszországi Evangéliumi Keresztyén–Baptista Unióért.

„Újra egy fontos európai város vált az erőszak ugyanazon őrületének célpontjává, mint megannyi hely a világon. A gyűlölet és pusztítás fájdalmát mindannyian érezzük" – jegyezte meg Heikki Huttunen, a CEC főtitkára. „Készülve Megváltó Urunk szenvedése és feltámadása titkának megünneplésére, megerősödünk a reménységben és valamennyi jóakaratú emberrel közösségben teszünk még inkább erőfeszítéseket a béke és a bizalom építéséért."

Az oroszországi áldozatok mellett, megemlékezünk és imádkozunk azokért a helyekért világszerte, amelyek a közelmúltban szintén halálos kimenetelű erőszakos cselekedetekben voltak érintettek, így Izraelben, Egyiptomban, Pakisztánban és Indiában is.

Az Európai Egyházak Konferenciája 115 ortodox, protestáns, anglikán és ó-katolikus egyház, valamint 40 nemzeti ökumenikus tanács és együttműködő szervezet Európa valamennyi országára kiterjedő közössége. A szervezetet 1959-ben alapították, irodái Brüsszelben és Strasbourgban vannak.

Forrás: CEC
Fordította: Kecskés Petra

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.