A CEC nyilatkozata

2015. november 14., szombat

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) is gyászolja a párizsi veszteségeket és elítéli a támadásokat.

Az éjjeli fegyveres és bombatámadások sorozata legalább 120 halálos áldozatot követelt a francia fővárosban. Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) mély fájdalmát fejezi az elvesztett életek felett és együtt gyászol a borzasztó tragédia érintettjeivel. Közleményükben azt írják: „Imádkozunk az áldozatokért, családjaikért és barátaikért és azokért a férfiakért és nőkért, akik életük kockáztatásával végezték szolgálatukat másokért az elmúlt éjszaka."

A Franciaországi Keresztyén Egyházak Tanácsának küldött szolidaritási nyilatkozatában Guy Liagre, CEC főtitkár Franciaország elleni gonosz agresszió és az emberiség elleni támadásként ítélte el a támadásokat. „Ezek a tragédiák arra ösztönzik az Európai Egyházak Konferenciáját, hogy erősítse béketeremtő és megbékéltető szolgálatát – jegyezte meg Liagre. – Törekednünk kell a zsoltáros szavának követésére: Hagyj fel a rosszal, és cselekedj jót, törekedj békességre, és kövesd azt!"

Az Európai Egyházak Konferenciája békés válaszadást sürget Franciaországban és Európa szerte a tragédiára. Mint írják, keresztyén hitünk alapján továbbra is biztosítanunk kell ezeket az értékeket. „Azon munkálkodunk, hogy létrejöjjön az emberséges és szociálisan érzékeny Európa, ahol érvényesülnek az emberi jogok és azok az alapértékek, amit a béke, az igazságosság, a szabadság, a türelem, az esélyegyenlőség, valamint a szolidaritás jelentenek" – tette hozzá Liagre, idézve a 2001-ben kiadott Ökumenikus Chartát.

Forrás: CEC, fordítás: Külügyi Iroda

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.