A 2012-es költségvetésről dönt a Zsinati Tanács

2011. december 05., hétfő

A Zsinati Tanács idei negyedik ülésének (2011. december 7., szerda, Budapest, Zsinati székház) legfontosabb témája a Magyarországi Református Egyház 2012-es költségvetésének elfogadása lesz.

Az MRE gazdasági ügyekben illetékes legmagasabb fokú testülete előtt szerepel a hittanoktatás finanszírozásának eljárási kérdéseiről szóló határozattervezet.

Más meghatározó ügyek is szerepelnek a Zsinati Tanács napirendjén: így a testület tagjai jelentést fogadnak el a balatonszárszói SDG Konferenciatelep üzemeltetésével kapcsolatos intézkedésről. Mint ismert, a Zsinat legutóbbi, novemberi ülésén arról döntött, hogy pályázatot ír ki az ingatlan üzemeltetőjének kiválasztására. A pályázat tartalmának meghatározására, a beérkezett pályázatok értékelésére egy testületet bízott meg a Zsinat, szerdán a Zsinati Tanács dönt a pályázat tartalmáról.

A novemberi zsinati ülés másik kardinális pontja volt a balatonszárszói tematikus ülésszak eredményeinek kiértékelése. A Zsinat, az Elnökség javaslatára, az eredmények továbbvitelére az Egyházi Jövőkép Bizottság megalakításáról is döntött. A zsinati határozat értelmében a Jövőkép Bizottság feladata a tematikus Zsinat felvetéseinek továbbgondozása lesz, és előterjesztésének első munkaváltozatát 2012. szeptember 30-ig kell majd elkészítenie. A Zsinati Tanács szerdai ülésén megválasztja az Egyházi Jövőkép Bizottság tagjait.

Reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.