Református lelkészek tiltakozása

2013. november 05., kedd

"Tisztelettel kérjük az Elnökséget az ügynek a Magyarországi Református Egyház egészére vonatkozó, elvi és gyakorlati, mihamarabbi és megnyugtató megoldására" – írja az a vasárnapi, Budapest Szabadság téri szoborállítás kapcsán született felhívás, amelyhez a peticiok.com oldalon csatlakozhatnak református lelkipásztorok.

"Alulírott lelkipásztorok mélységes szomorúságunkat és felháborodottságunkat szeretnénk kifejezni a 2013. november 3-án, a Budapest Szabadság-téri református templomban és előtte történt szoborállítási alkalom kapcsán. Meglátásunk szerint ifj. Hegedüs Lóránt lelkésztársunknak az evangéliummal ellentétes és egyházunkhoz méltatlan viselkedése nemcsak az egész Magyarországi Református Egyház életére vet rossz fényt, de a mi személyes szolgálatunkat is hiteltelenné teszi" – olvasható abban a felhívásban, amelyet a peticiok.com oldalon tettek közzé Gilicze Tamás és Nagy Károly Zsolt református lelkészek. Az alárírók tiltakoznak és elhatárolódnak Hegedűs Loránt tevékenységétől.

"Minket az evangélium arra tanít, hogy az egyházban nem szabad teret engedni semmiféle gyűlöletre épülő gondolkodásnak vagy gyakorlatnak, ezért tisztelettel kérjük az Elnökséget az ügynek a Magyarországi Református Egyház egészére vonatkozó, elvi és gyakorlati, mihamarabbi és megnyugtató megoldására" – zárul a petíció.

A petíciót indító lelkipásztorok leszögezik, az egyházvezetésnek a helyzet tisztázására tett erőfeszítései mellé állva fogalmazták meg a felhívást.

Csepregi Botond

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió