Művelődési programok nevelési-oktatási intézmények részére a Debreceni Református Kollégium Múzeumában

2011. november 17., csütörtök

A múzeumban ötvenkét iskolán kívüli programot szerveznek öt református oktatási és nevelési intézmény több száz gyermekének, amelyet pályázaton elnyert több mint kilenc és fél millió forintból finanszíroznak. Az összegből  művelődéstörténeti programokat tartanak a debreceni református iskolák és egy óvoda számára valamint a dévaványai Szügyi Dániel Református Általános Iskola diákjai részére.

A múzeumot a látogatók éltetik - mondta G. Szabó Botond, gyűjteményi igazgató, azon a sajtótájékoztatón, amelyen a programokat mutatták be. A foglakozások célja, hogy tanórán kívüli szakkörök és vetélkedők, témanapok  keretében ízelítőt adjon a gyűjteményekben felhalmozott tudásanyagból,hozzájáruljon a gyerekek személyiségfejlődéséhez, művészeti és kreatív képességeinek kibontakoztatásához.

A debreceni református óvodások már részt vettek ezeken a foglalkozásokon.  Feketéné Kavisánszki Györgyi,  az intézmény vezetője úgy véli, hogy a Kollégium örökségével való ismerkedést nem lehet elég korán elkezdeni, az élményszerű találkozás nagyon fontos, a kötődés kialakítása nem történhet csak szavakkal".

Forrás: www.ttre.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió