Karácsonyi Üzenet

2011. december 19., hétfő

Gazdag karácsonyi tartalommal jelentkezik az Üzenet idei utolsó száma.

A vezércikket Pungur József jegyzi. Krisztus fénye nélkül vak és tévelygő az ember. Vajon mi azt az utat járjuk-e, amit ez a csillag fénye világít? - teszi fel a kérdést A betlehemi csillag című cikkében.


Csodalátó pásztorok – ezt a címet viseli Ötvös József bibliai ihletésű érdekes novellája.

Karácsonyi gondolatokat oszt meg az olvasókkal Szép Eduárd is, aki rávilágít többek között a következőre is: ma nagyon kevés az igazi Krisztus-látás, de van sok látnivaló, ami mögött üzlet van, pénz van, meggazdagodás és büszkeség.

Erről ír karácsonyi jegyzetében Fábián Tibor, amikor így fogalmaz: a karácsonyi wellness ipar rátelepedett az adventi Krisztus-várásunkra is.

Az ünnep előtt nagy a lótás-futás, készülődés, vásárlás, s közben az emberek elfeledkeznek egymásról, a megszületendő Jézusról – erről szól Somogyi Botond karácsonyi cikke az Üzenet negyedik oldalán.

Ugyancsak a negyedik oldalon olvasható Ősz Sándor Előd karácsonyi jegyzete.

A szeretet visszaszorult a magánszférába, helyette előtérbe került a tolerancia – mutat rá napjaink rákfenéjére a Boldog decembert! című írás szerzője. Más vallásúak érzékenységére hivatkozván a modern inkvizítorok eltörölnék, betiltanák a boldog karácsony jókívánságát is a közterületek felirataiból - olvasható a cikkben.

Az Üzenet hetedik oldalán a gyermekeknek szánt karácsonyi anyag olvasható, az utolsó oldal gazdag híranayaggal jelentkezik.

Somogyi Botond

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió