Az Üzenet januári második számából

2011. január 21., péntek

48 oldalas szórvány-melléklettel jelenik meg, és egyebek mellett az egyik sepsiszentgyörgyi gyülekezet templomépítő tervéről is olvashatunk az Erdélyi Református Egyházkerület lapjának legújabb számában.

 

altKrisztus átalakítja az embert. Ha át nem alakulsz a krisztusi mintára, ez az év is csak egy régi évnek fog bizonyulni. Az újév nagy lehetőség arra, hogy más úton járj -, mint ahogyan a bölcsek is más úton jártak Krisztus megtalálása után – írja címoldalas írásában Pungur József.

Fekete Réka az egyik sepsiszentgyörgyi gyülekezet templomépítő tervéről, a gyülekezetszervezés göröngyös útjáról ír. Terjedelmes interjút közöl a lap Ötvös József marosvásárhelyi lelkipásztorral, aki brazíliai útjáról számol be az Üzenet olvasóinak. A nagyenyedi Bethlen Kollégium utolsó nagy rektorprofesszorára emlékezik Bakó Botond.

A Metszetek című rovatban Kozma Zsolt professzor újabb írása Isten létéről és jelenlétéről szól. Lőrincz István A Szentírás emberei című sorozatban Esztert mutatja be, aki mindent megtett népe megmentéséért, felemelkedéséért. Így kell nekünk is cselekednünk – figyelmeztet a cikkíró. Érdekes jegyzetet közöl egy megtörtént eset kapcsán Bányai László, az írás címe Rendületlenül hisz.

Benczédi Albert nyugalmazott lelkipásztor a múlt hónapban elhunyt Bethlen Fruzsináról emlékezik meg, aki halála előtt az erdélyi református egyházra hagyta végrendeletében a bonyhai kastélyát.

Az Üzenet ezúttal bővített formában jelenik meg, ugyanis az egyházkerület szórványosztálya által szerkesztett Levél is a laptestben van. A 48 oldalas, képekkel illusztrált érdekes írásokat tartalmazó melléklet Vetési László lelkipásztor szerkesztése nyomán látott napvilágot.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió