A jószolgálati együttműködésről folyt egyeztetés

2011. február 02., szerda

 

Január 29-én Csűry István püspök hivatalában fogadta az egyházkerület frízföldi testvéregyháza képviseletében Nagyváradra látogató Egbert Zager lelkipásztort.

Január 29-én Csűry István püspök hivatalában fogadta az egyházkerület frízföldi testvéregyháza képviseletében Nagyváradra látogató Egbert Zager lelkipásztort - olvasható a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Tájékoztatási Szolgálatának honlapunkhoz eljuttatott közleményében.

alt


Az egyházkerület és a Németországi Református Egyház kapcsolata egyházvezetői és gyülekezeti szinten is két évtizedes múltra tekint vissza. A leeri központú egyház évtizedek óta kiemelt támogatója a Királyhágómelléki Református Egyházkerület missziói szolgálatának, különösen az élesdi református gyermekotthon vonatkozásában.

Az új királyhágómelléki püspök tavaly októberben tett bemutatkozó látogatást a frízföldi testvéregyház vezetőségénél, amelynek során a két egyház közös diakóniai szolgálatának kiértékeléséről, illetőleg a további együttműködés lehetőségeiről esett szó. Egbert Zager diakóniai projektszakértő látogatása alkalmával már a célirányos jószolgálati együttműködésről folyt egyeztetés.  

A németországi vendég másnap Csűry István püspök társaságában részt vett a Körösréven megtartott, hagyományos jótékonysági rendezvényen, melynek bevételét az élesdi Kajántó Mária Református Gyermekotthon támogatására fordítják.

(a fénykép Csűry István németországi látogatása alkalmával készült)

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió