Irány a Kirchentag!

2011. február 23., szerda

altAz Elba folyó partján felállított Ifjúsági Központban több mint 120 koncert, istentisztelet, Taizé imádság, fórum, sportolási lehetőség és információs standok várják a fiatalokat, ifjúsági csoportokat. 

Az Elba folyó partján felállított Ifjúsági Központban több mint 120 koncert, beszélgetés, istentisztelet, Taizé imádság, fórum, sportolási lehetőség és információs standok várják 14-25 év közötti fiatalokat, ifjúsági csoportokat.  „A rendezvény alkalmat ad arra, hogy a fiatalok sokszínű, soknyelvű környezetben megtapasztalhassák az egyházak közötti nemzetközi barátságok szépségét.” – hívogatnak a szervezők.

altJúnius 1. és 5. között 33. alkalommal kerül sor Drezdában a Kirchentag elnevezésű német protestáns egyházi napokra, amelyen idén nagy hangsúlyt fektetnek a közép- és kelet-európai egyháztagok részvételére. Az eseményre több mint 100.000 vendéget és résztvevőt várnak szerte a világból.

A kedvezményes részvételi díj 24 Euró, ami magába foglalja a reggelit és még egy étkezést, helyi közlekedést, várostérképet, énekeskönyvet és programfüzetet, illetve szabad belépést biztosít valamennyi programra. A szállást a szervezők családoknál vagy csoportos szálláson biztosítják. A református gyülekezeti tagok a kedvezményes részvételi díjban akkor részesülhetnek, ha a MRE Zsinati Hivatalának Külügyi Irodáján keresztül regisztrálnak. Nem csak fiatalok jelentkezését várjuk március 6-ig a zsinat.kulugy@zsinatiiroda.hu címre.

altA jelentkezéshez szükséges adatok: (útlevélben vagy személyi igazolvány szereplő) név, levelezési cím, e-mail cím, telefonszám, születési hely, idő, személyi igazolvány vagy útlevél szám, útlevél lejárati dátuma, állampolgárság, szállás igény: nem kér szállást/ csoportos szállást kér/ egyéni elhelyezést kér. A kiutazást Drezdába a jelentkezők saját magunknak szervezik. Hiányos jelentkezéseket a Külügyi Irodának nem áll módjában regisztrálni.

A Kirchentag mottója: „…ott lesz a szíved is” (Máté 6,21). A szervezők Jézus szavai alapján arra hívják a résztvevőket, hogy elgondolkodjanak arról, mi fontos számunkra, mik élveznek elsőbbséget életünkben és társadalmunkban: Mi diktálja a ritmust a szívünkben? Mi mozgatja meg, tüzeli fel? Kit engedünk be a szívünkbe és hogyan nézünk szembe a világ szívtelenségeivel?

További információt a következő oldalakon talál:

www.kirchentag.de/index.php?id=home_english
www.zentrum-jugend-dresden.de

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió