2010. június 20. – Európai imanap menekültekért

2010. április 16., péntek

altAz európai egyházak történetükben először június 20-án azokra a menekültekre gondolnak majd imáikban, akik az EU külső határai mentén vesztették el életüket az utóbbi időben. Számuk megdöbbentően magas.

A könyörgésekben számos, névtelenül maradt menekülőre gondolnak, akik gyakran tűntek el a tengereken vagy a sivatagokban – közölte Berlinben az Egyházi Menedék Szövetségi Hivatala. E nap során emlékeztetni fognak az EU korlázotó politikájának halálos következményeire is. Az európai imanap időpontjára esik egyúttal az ENSZ nemzetközi menekültügyi napja is. Adatok szerint az EU külső határai mentén, illetve annak a közelében, főként  a tengereken a közelmútban több mint 9 000 menekülő, kétségbeesett ember vesztette életét. A kanári szigeteknél 600, Gibraltárnál 6 000, Lampedusánál 1 500, az Adrián 600, az Égei tengeren 400 halálesetet regisztráltak. A menekültek többsége a szegény országokból indult szerencsét próbálni, Afrika és Ázsia több országából. (EKD-epd.de – 2010-04-12 – dr. békefy-röhrig klaudia – www.reformatus.hu)

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.