A Reformátusok Lapja március 15-i számából

2020. március 15., vasárnap, Országszerte

A nemzeti ünnepre készülve a horvátországi Harasztiban jártunk, ahol az ország első Petőfi-szobrát állították helyi reformátusok.

Március 15-i vezércikkünkben Esztergály Előd a belső értékekről ír, Köntös László a nemzetről értekezik, Kocsis Julianna publicisztikájában pedig az ünnepek és apró gesztusok identitásformáló hatásáról olvashatnak. Most vasárnap a fasori gyülekezetből közvetít istentiszteletet a Duna Televízió. Riportunkból megismerhetik a nemzeti ünnepre készülő gyülekezetet.

Ha egészségesebbé alakítjuk az étkezésünket, az kihat a lelkünkre – véli Polonkai Zsófia, a Bethesda Gyermekkórház csoportvezető dietetikusa. A szakember a kórházi menüről, böjtről, az étkezés és a lélek kapcsolatáról mesél vele készített interjúnkban.

A lelkigondozás nem bűncselekmény – mondja Tóth János. A Gyökössy ENdre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat vezető lelkészét a kuruzslás elleni törvényről kérdeztük. 

A Reformátusok Lapja március 15-i számában is megtalálják a megszokott és kedvelt rovatokat, lelki írásokat, igemagyarázatokat. Az újság előfizethető a Reformátusok Lapja Kiadóhivatalában: 1113 Budapest, Tas vezér utca 13., +36 1 217 6809, kiado@reflap.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.