A Református félóra e heti adásából

2020. január 08., szerda, Országszerte

Hallgasson minket január 8-án, szerdán délután fél kettőtől a Kossuth Rádió hullámhosszán!

A közösség megtartó erejében hisz az Ungvári Református Egyetemi Gyülekezet, ami abból a célból alakult, hogy a kárpátaljai magyarlakta településekről származó tovább tanulóknak nyújtson lelki táplálékot az ukrán nagyvárosban. Az ungvári 4-es kollégiumban egy ifjúsági órán járt Dóka Viktória.

A zenei tanításban találkozhatunk a „cantus firmus" kifejezéssel, ami a többszólamú éneklésben a fődallamot jelöli. Erről kapta nevét a Tiszáninneni Református Egyházkerület vegyeskara, amely idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. A kórus célja az egyházzenei örökség ápolása és a protestáns zenekultúra népszerűsítése. A riporter: Kojsza Péter.

Imádsággal indul és imádsággal jön el a vakoktól Nógrádiné Kovács Alexandra, a református vakmisszió vezetője. A református lelkésszel Farkas Zsuzsanna beszélgetett.

Egy Ige, ami két végletet tár elénk, a legrosszabbat és a legjobbat, ami létezik. Győri-Daniné Tóth Anett, a balatonszabadi református gyülekezet lelkipásztorának igei gondolatait hallják Petri Nóra tolmácsolásában.

Január 8-án, szerdán délután fél kettőkor várja Önöket a Református félóra szerkesztője: Fekete Zsuzsa. Áldás, békesség!

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.