Szolidaritás az adventi sokadalomban

2019. december 12., csütörtök

A menekült nők elszigetelődésének veszélyeire hívják fel a figyelmet a Magyar Református Szeretetszolgálat standján, kézműves termékeik megvásárlásával a református egyház menekültügyi integrációs szolgálatát segíthetjük.

Egyedi, környezetbarát, ajándékcsomagolásra is igen alkalmas szütyők, kézműves ékszerek és egzotikus házi édességek várnak minden érdeklődőt a terézvárosi adventi vásárban a Jókai téren a Magyar Református Szeretetszolgálat standján december 19-én és 20-án. Hazánkba befogadott menekült nők készítették azokat az idei adventi időszakban Jeanie Lee kanadai lelkész vezetésével a Szeretetszolgálati Iroda menekültintegrációs programjának keretében.

A Kalunbának – egyházunk menekültügyi integrációt megvalósító partnerének – legfontosabb küldetése, hogy segítse az országunk által befogadott menekültek társadalmi beilleszkedését. Az akcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy a kölcsönös bizalom kialakulása és a közösség megtartó ereje elengedhetetlenül fontos ahhoz, hogy a hozzánk érkező nők, férfiak és gyermekek új otthonra találjanak, új életet kezdhessenek. A nők pedig különösen gyakran vannak kitéve az elszigetelődés veszélyének: nincs akivel megosszák apró örömeiket, bánataikat, aggodalmaikat.

Székely Ágnes

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió