Ökumenikus imahét

2020. január 19., vasárnap, Országszerte

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) 2020. január 19-26. között ismét megszervezi az ökumenikus imahetet. Az idei közös imádság központi igéje: „...nem mindennapi emberséget tanúsítottak irántunk..." (ApCsel 28,2)

Az országos nyitó istentisztelet 2020. január 19-én, vasárnap 18 órakor lesz Budapesten, a Kálvin téri református templomban. Igét hirdet Erdő Péter bíboros és Kondor Péter evangélikus püspök, a MEÖT alelnöke. A liturgiában szolgálnak a MEÖT tagegyházainak vezetői.

Az imaheti anyagot összeállító máltai testvérek azt kérték, hogy idén az istentisztelet előtt egy hajómodellt helyezzünk el. Málta szigetország, így itt a hajózásnak fontos szerep jut. Az istentiszteleti olvasmány Pál apostol viszontagságos tengeri utazásáról szól. A hajó azt az olykor viharos utat is jelképezi, amelyen a keresztények együtt haladnak az egység felé.

Az imahét anyaga letölthető honlapunkról.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.