A Református félóra e heti adásából

2019. október 16., szerda, Országszerte

Szerdán délután fél kettőtől újra Református félóra a Kossuth Rádióban!

A tartalomból:

A partiumi Lugoson találkozott az egykori Békés-Bánáti Református Egyházmegye közössége. A Trianonnal szétesett hatalmas egyházmegyéhez egykor több mint háromszázezer gyülekezeti tag tartozott. Ma már három ország öt egyházmegyéjében élnek, de minden évben összejárnak. Idén mi is ott voltunk velük, helyszíni riportunkból kiderül, mit is jelent az összetartozás a határmenti régiókban élőknek.

Aztán megismerhetik a Csipkebokor óvodát, amely hosszú évekig küzdött helyhiánnyal. A Budapest-Fasori Református Egyházközség óvodája egy ideig egy épületben működött a gyülekezet általános iskolájával, ám ez nem volt ideális. Így aztán az iskola épületét átalakították óvodának. Most hat csoportnak van bőven hely az épületben, amelynek méretét jól mutatja, hogy még lift is van benne. A riportunkban a gyerekek is elmondják, nekik hogy tetszenek megújult körülmények.

A műsorban még Debrecenbe is elvisszük Önöket. A város főtere, középpontjában az ikonikus református Nagytemplommal jelképe a magyar reformátusságnak, és azt hisszük, jól ismerjük. Ám a történelmi falak még élőbb, pezsgő, színes és szolgálatkész gyülekezetet rejtenek. A Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközségnek saját kávézója is van. Az ország egyik legnagyobb gyülekezetének portréját próbáljuk megrajzolni, annak apropóján, hogy október 20-án innen közvetít majd istentiszteletet a Kossuth Rádió.

A Református félórában hallhatnak még a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Ösztöndíjprogramjáról is, a részleteket Tamáskó Tünde, a szeretetszolgálat ifjúsági programvezetője mondja el.

Végül műsorunk végén Cseri Kálmán egykori pasaréti lelkész áhítatát hallhatják a pénz szagáról, és arról, mennyi pénz elég egy keresztyén embernek. 

Kedves állandó és leendő Hallgatóink! A Református félóra október 16-án, szerdán délután fél kettőtől kerül adásba a Kossuth Rádióban. Szeretettel várjuk véleményüket, észrevételüket témáinkkal és műsorunkkal kapcsolatosan! E-mail címünk radio@reformatus.hu.

Várja Önöket a felelős szerkesztő, Fekete Zsuzsa, a hangmester, Maksay Helga és a műsorvezető, Hegedűs Márk.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió