A Református félóra e heti adásából

2019. szeptember 18., szerda

Szerdán fél kettőtől újra Református félóra a Kossuth Rádióban! A tartalomból:

A gondviselés épp egy lakóhajón keresztül mentette ki a válság egyre sűrűbb hullámaiból a szegedi Vesmás építészházaspárt. Lakóhajójukból végül iroda lett a Tiszán, amelyet Noénak neveztek el. Nem véletlen a bibliai utalás, hiszen a református házaspárnak fontos az Istenbe vetett hit. Terveztek ők már múzeumot, városi közteret, iskolát és templomot is. Szabadidejükben pedig énekelnek, például a templomi kórusban. A Noé fedélzetén Vesmás Péter és Vesmásné Zákány Ildikó kalauzol majd bennünket.

 Szabadidejükből is tizedet adnak a Diakóniai Hetek önkéntesei: éveken át fizikai munkával és élelmiszeradománnyal segítenek erdélyi református gyülekezeteknek, akikről sokan már megfeledkeztek. Tíz év alatt már több mint 4400 óra önkéntes munkát végeztek el, ami 550 munkanapnak felel meg. A részletekről Szűcs M. Sándor vallástanárral, a Diakóniai Hetek alapítójával beszélgettünk.

A bioélelmiszerek állnak majd az idei Református Ízek Találkozójának középpontjában. Hajdúnánásra azokat is várják, akik szívesen megkóstolnák a Kárpát-medence református ízeit. A másodszor megrendezett találkozó célja, hogy még szorosabb kapcsolatot teremtsen a református gazdálkodók között – foglalkozzanak akár tejjel, mézzel, gabonával, sajttal, fűszerpaprikával vagy állattenyésztéssel. Vendégünk lesz Zila Gábor, a szervező Református Közéleti és Kulturális Alapítvány titkárságvezetője.

Műsorunk végén a Budapest-Gyulai Pál utcai Református Gyülekezet lelkészének, Karsay Eszter áhítatát hallhatják majd.

Kedves állandó és leendő Hallgatóink! A Református félóra szeptember 11-én szerdán fél kettőtől lesz. Szeretettel várjuk véleményüket, észrevételüket műsorunkkal kapcsolatosan! E-mail címünk radio@reformatus.hu. Várja Önöket a felelős szerkesztő, Fekete Zsuzsa, a hangmester, Maksay Helga és a műsorvezető, Hegedűs Márk. Áldás, békesség!

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió