Budapest Forum for Christian Communicators

2019. szeptember 04., szerda, Budapest

Mit jelent a kereszténység a XXI. században? Hogyan értelmezhetőek a mai európai és globális folyamatok? Mit nevezhetünk korunk legnagyobb dilemmáinak? Mit nevezünk keresztyén újságírásnak? Mik a keresztyén értékek alkotóelemei? Mely keresztyén értékek vannak leginkább veszélyeztetve? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a Külgazdasági és Külügyminisztérium nemzetközi konferenciája 2019. szeptember 4. és 6. között Budapesten.

Európa több szempontból is válaszúthoz érkezett: a kontinens sorsát meghatározó alapvető döntések meghozatalára van szükség. Európa keresztyén identitásának jövője nagyban függ attól, hogy képesek vagyunk-e megtalálni a megfelelő válaszokat az előttünk álló kihívásokra. Mindehhez a szellemi kapaszkodót több mint ezer éves keresztyén gyökereink nyújthatják. Különösen nagy felelősséget ró mindez a keresztyén kötődésű médiára és általában azon újságírókra, akik az egyházi tanítások szellemében végzik mindennapi munkájukat.

Ebből a megfontolásból a Külgazdasági és Külügyminisztérium egy nemzetközi konferenciát szervez. Egyházi vezetőket, közéleti személyiségeket, egyetemi tanárokat, politikusokat, újságírókat kértek fel előadónak a világ minden tájáról, annak érdekében, hogy a vélemények lehető legszélesebb skálája jelenjen meg az eseményen. Minden előadás és panelbeszélgetés lehetőséget kínál a közönség számára, hogy interaktív formában kérdéseket intézhessenek a felszólalók felé.

Részletek a konferencia honlapján.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió