Pótfelvételi – Egy új lehetőség

2019. augusztus 05., hétfő

Szeptembertől közel 2500 hallgató kezdi meg tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetemen, akik a 2019-es általános felsőoktatási felvételi eljáráson nyertek felvételt az egyetem valamely karára.  A több ezer jelentkező közül nem mindenki juthatott be az általa megjelölt szakra, így a pótfelvételi elsősorban nekik kínál lehetőséget.

Július 29-től jelentkezhetnek pótfelvételire azok, akiket nem vettek fel az általuk megjelölt képzésekre, vagy nem jelentkeztek az általános felvételi eljárás során. A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) világi és hitéleti szakjaira egyaránt hirdet pótfelvételit, így várja a bölcsészettudományi, gazdasági, hitéleti, jogi, pedagógus és társadalomtudományi terület iránt érdeklődőket.

A pótfelvételi alkalmával a jelentkezők mindössze egy felsőoktatási intézmény egyetlen szakját jelölhetik meg. A világi képzések esetében csak önköltséges formában meghirdetett alapképzésekre, mesterképzésekre és osztatlan képzésekre lehet jelentkezni, míg a hitéleti képzések esetében állami ösztöndíjas képzések is elérhetők. A meghirdetett szakokról részletes információt az egyetem pótfelvételi oldalán találhatnak az érdeklődők.

Miért éppen a Károli?

A KRE-n a megnövekedett hallgatói létszám mellett is családias hangulat várja a hallgatókat, amely az oktatók és tanulók személyes kapcsolatára épül, valamint az elsőévesek beilleszkedését évfolyammentorok segítik. Az egyetem gyakorlatorientált képzései azonnal hasznosítható tudást adnak, az egyetem rendre előkelő helyen szerepel a felsőoktatási intézmények rangsorában.

„A Károlin rengeteg pluszt kaptam. Az emberek nagyon befogadók, segítőkészek és kedvesek. A tanárok mindenben segítenek, és bármilyen problémával lehet hozzájuk fordulni. Emellett a hitemben és Istennel való kapcsolatomban is erősödhettem”


Szova Zsuzsanna Eszter,

óvodapedagógus-református hittanoktató szakos hallgató

Campusai központi, belvárosi elhelyezkedése számos előnyt biztosít hallgatói részére, akik aktív közösségi és tudományos életet élnek. Kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás, a karokon több tudományos és szakmai műhely, valamint szakkollégium működik. A pezsgő hallgatói élet programjai közt könyvbemutatók, konferenciák, szakmai napok és művészeti események is szerepelnek, a Hallgatói Önkormányzat programjai (koncertek, kirándulások, kulturális események) pedig garantálják a jókedvű kikapcsolódást, valamint a szabadidő tartalmas, hasznos eltöltését.

A KRE a hallgatói számára nem csupán minőségi oktatást nyújt, hanem egyetemi éveik megkönnyítése érdekében különleges, egyedülálló ösztöndíjakat kínál, így akár lehetőség van az önköltség mértékének 75%-kal való csökkentésére is. Az Idegen Nyelvi Lektorátus összesen 15 nyelvből – köztük olyan különleges nyelvekből, mint a finn, észt, török, kínai és japán – indít általános nyelvi kurzusokat kezdő és haladó szinten. A Lektorátus egyben Theolingua Egyházi Szaknyelvi Vizsgaközpont is, ahol államilag elismert nyelvvizsgát szerezhetnek a jelentkezők.

Bővebb információ a KRE oldalán érhető el.

Telefonon az egyetem munkatársai hétfőtől csütörtökig 9.00–14.00 óra, pénteken 9.00–12.00 óra között várják hívását!

KRE

Istent keresem

2Móz 10

„De ahol Izráel fiai laktak, mindenütt világos volt” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink