Pótfelvételi – Egy új lehetőség

2019. augusztus 05., hétfő

Szeptembertől közel 2500 hallgató kezdi meg tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetemen, akik a 2019-es általános felsőoktatási felvételi eljáráson nyertek felvételt az egyetem valamely karára.  A több ezer jelentkező közül nem mindenki juthatott be az általa megjelölt szakra, így a pótfelvételi elsősorban nekik kínál lehetőséget.

Július 29-től jelentkezhetnek pótfelvételire azok, akiket nem vettek fel az általuk megjelölt képzésekre, vagy nem jelentkeztek az általános felvételi eljárás során. A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) világi és hitéleti szakjaira egyaránt hirdet pótfelvételit, így várja a bölcsészettudományi, gazdasági, hitéleti, jogi, pedagógus és társadalomtudományi terület iránt érdeklődőket.

A pótfelvételi alkalmával a jelentkezők mindössze egy felsőoktatási intézmény egyetlen szakját jelölhetik meg. A világi képzések esetében csak önköltséges formában meghirdetett alapképzésekre, mesterképzésekre és osztatlan képzésekre lehet jelentkezni, míg a hitéleti képzések esetében állami ösztöndíjas képzések is elérhetők. A meghirdetett szakokról részletes információt az egyetem pótfelvételi oldalán találhatnak az érdeklődők.

Miért éppen a Károli?

A KRE-n a megnövekedett hallgatói létszám mellett is családias hangulat várja a hallgatókat, amely az oktatók és tanulók személyes kapcsolatára épül, valamint az elsőévesek beilleszkedését évfolyammentorok segítik. Az egyetem gyakorlatorientált képzései azonnal hasznosítható tudást adnak, az egyetem rendre előkelő helyen szerepel a felsőoktatási intézmények rangsorában.

„A Károlin rengeteg pluszt kaptam. Az emberek nagyon befogadók, segítőkészek és kedvesek. A tanárok mindenben segítenek, és bármilyen problémával lehet hozzájuk fordulni. Emellett a hitemben és Istennel való kapcsolatomban is erősödhettem”


Szova Zsuzsanna Eszter,

óvodapedagógus-református hittanoktató szakos hallgató

Campusai központi, belvárosi elhelyezkedése számos előnyt biztosít hallgatói részére, akik aktív közösségi és tudományos életet élnek. Kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás, a karokon több tudományos és szakmai műhely, valamint szakkollégium működik. A pezsgő hallgatói élet programjai közt könyvbemutatók, konferenciák, szakmai napok és művészeti események is szerepelnek, a Hallgatói Önkormányzat programjai (koncertek, kirándulások, kulturális események) pedig garantálják a jókedvű kikapcsolódást, valamint a szabadidő tartalmas, hasznos eltöltését.

A KRE a hallgatói számára nem csupán minőségi oktatást nyújt, hanem egyetemi éveik megkönnyítése érdekében különleges, egyedülálló ösztöndíjakat kínál, így akár lehetőség van az önköltség mértékének 75%-kal való csökkentésére is. Az Idegen Nyelvi Lektorátus összesen 15 nyelvből – köztük olyan különleges nyelvekből, mint a finn, észt, török, kínai és japán – indít általános nyelvi kurzusokat kezdő és haladó szinten. A Lektorátus egyben Theolingua Egyházi Szaknyelvi Vizsgaközpont is, ahol államilag elismert nyelvvizsgát szerezhetnek a jelentkezők.

Bővebb információ a KRE oldalán érhető el.

Telefonon az egyetem munkatársai hétfőtől csütörtökig 9.00–14.00 óra, pénteken 9.00–12.00 óra között várják hívását!

KRE

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.