Csatlakozz a matrózok segítőjének a Bárka-táborba – folyamatosan lehet önkéntesnek jelentkezni!

2019. január 28., hétfő

A Magyarországi Református Egyház nagyszabású gyermektáboroztatási programja folytatódik. Álmokat válthatsz valóra, életeket változtathatsz meg, ha csatlakozol a Bárka tábor programjához. Egyben azt is megtapasztalhatod, hogy a Te segítséged milyen jelentős lehet abban, hogy nehéz sorsú gyermekek számára esélyt tudjunk kínálni a felzárkózásra. A Bárka tábor nem létezne elkötelezett önkéntesek nélkül. Minden mosoly, jó szó, energia és szenvedély, amit a Bárkának adsz többszörösen térül meg, több száz hátrányos helyzetű gyermeket juttatva esélyhez, lehetőséghez, célhoz, reményhez. Frissítés: a szabad helyekkel rendelkező turnusok indulásági folyamatosan lehet önkéntesnek jelentkezni!

A Magyarországi Református Egyház 2018-2021 között megvalósuló esélyteremtő programja keretében elsősorban hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között, illetve gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekek táboroztatását valósítja meg. A táborban évente több mint 1500 gyerek tölti a szünidejét, sokan az ország legelmaradottabb térségeiből és a legkülönbözőbb társadalmi rétegekből érkezve.

A Magyarországi Református Egyház önkéntesek nélkül nem tudná megvalósítani ezt a munkát. Ezért a tábor lebonyolításához olyan 18 és 35 év közötti vállalkozó kedvű fiatalokat keresünk, akik szívesen segítenek a tábor napi életének szervezésében, a táborozók tábori napjainak lebonyolításában ébresztőtől a takarodóig, az alapvető fizikai és lelki szükségletek ellátásában, a biztonságos, nyugodt és szeretetteljes légkör kialakításában. Nyíltszívű önkénteseket keresünk, aki ölel, támogat és felemel, mesél, meghallgat, játszik, sír, nevet és megnevettet.

Ennek a felemelő küldetésnek a lebonyolítására 100 fő olyan önkéntes jelentkezését várjuk, akik gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkeznek, jártasak gyermektáborozásban és/vagy táboroztatásban, cserkészfoglalkozások vezetésében, gyermekek felelősségteljes ellátásában és biztonságos felügyeletében, késztetést éreznek gyermekprogramokba való bekapcsolódásra, kézműves foglalkozások vezetésére, játéktanításra, közös játékra, mesélésre, és részt tudnak venni a kötelező 4 napos tábori felkészítőn március 14-17. között, csütörtöktől vasárnapig.

Amit nyújtunk:

 

Amit kérünk:

 

2019-es Bárka Tábor turnusidőpontjai (a jelentkezési lapon választhatóan):

 

Ha elnyerte tetszésed a táboroztatási programunk, azonosulni tudsz a céljainkkal és érzel magadban elhivatottságot, csatlakozza csapatunkhoz, légy a programunk önkéntese! Ehhez nem kell mást tenned, mint kitöltened az online jelentkezési lapunkat!

Az önkéntes segítői munkára a szabad helyekkel rendelkező turnusok indulásági folyamatosan jelentkezhetsz. Erről további információt a jelentkezési lapon találsz. 

A táborokba limitált számú jelentkezőt tudunk fogadni, a jelentkezések elfogadása a beérkezett jelentkezési lapok elemzése alapján történik (szakmai tapasztalatok, referenciák, motiváció). Ha nem szeretnél lemaradni, jelentkezz mielőbb! 

Jelentkezni ezen a linken lehet.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió