Ön járt már éjszaka templomban? Itt a lehetőség!

2019. január 18., péntek

Tovább bővíti idén turisztikai szolgáltatásainak körét a debreceni Nagytemplom. Több mint tízféle múzeumpedagógiai foglalkozással, éjszakai templomlátogatásokkal és országos turisztikai rendezvényekkel is várják az érdeklődőket egész évben. Mivel a Nagytemplom nemzeti emlékhely, osztálykiránduló csoportok számára a vonattal történő utazás ingyenes.

Debreceni NagytemplomDebrecen ikonikus épülete, a református Nagytemplom a város egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. A legfrissebb statisztikai adatok szerint az elmúlt évben több mint 40.000 látogató kereste fel az épületet a világ számos pontjáról. Nem is csoda, hiszen a cívisváros ikonikus temploma évről-évre egyre több programmal várja a látogatókat.

Az elmúlt évben például kiemelt sikernek örvendtek az éjszakai templomlátogatások. A Virágkarnevál hetében, augusztusban, valamint az adventi időszakban megszervezett esti túrákon több mint ezer érdeklődő vállalkozott arra, hogy végigjárja a késő esti órákban a Nagytemplom látogatói útvonalát, és megcsodálja a kivilágított belvárost a panorámajárdáról, vagy a nyugati torony tetejéről, 45 méteres magasságából.

Debrecen éjszaka a Nagytemplomról fotózvaIdén tovább bővíti szolgáltatásainak körét a Nagytemplom: több mint tízféle múzeumpedagógiai foglalkozást próbálhatnak ki a bejelentkezett csoportok, melyek között az általános- és középiskolás osztályok, valamint a felnőtt csoportok is megtalálhatják a kedvükre valót. Az éjszakai templomlátogatások száma is növekedni fog, az országos turisztikai rendezvények között pedig kiemelt szerepet kap a májusi Emlékhelyek Napja, hiszen 170 évvel ezelőtt, 1849. április 14-én hirdette ki Kossuth Lajos a Függetlenségi Nyilatkozatot és a Habsburg-ház trónfosztását a Nagytemplomban.

„A Nagytemplom ajtaja az év szinte összes napján nyitva áll a látogatók előtt. A legsűrűbb időszaknak mindenképp a május-június mondható, amikor osztálykiránduló csoportok százai keresnek fel minket, hogy megismerkedhessenek a templom történetével és jelentőségével" – tájékoztatott Lucski Zsófia, a Nagytemplom turisztikai referense.

A Nagytemplom állandó kiállításai – így a bibliai makett- és festménykiállítás, a padlástér, a panorámajárda és a Rákóczi-harang és nyugati torony – mellett negyedévente megújuló időszaki tárlatok is várják az érdeklődőket a Kálvin János Galérián. A Nagytemplom és a Református Kollégium – mint nemzeti emlékhely – megtekintése idén is lehetővé teszi az osztálykiránduló csoportok számára a vonattal történő ingyenes utazást. További információ: www.nagytemplom.hu 

Forrás: ttre.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió