200 kamionnyi jóság

2018. november 12., hétfő

Hálaadó gyermeknapot tartottak szombaton Debrecenben abból az alkalomból, hogy megérkezett a városba a holland Stichting Kinderen in Nood (Gyermekek Szükségben Alapítvány) kétszázadik kamionja. A holland szervezet a Magyar Református Szeretetszolgálattal (MRSZ) együttműködve évek óta segít a magyarországi és határon túli rászoruló gyermekeken és családokon ajándékcsomagokkal, bútorokkal, játékokkal és ruhaadományokkal.

Miután a kétszázadik kamion megérkezett Debrecen főterére a református Nagytemplom elé, a hálaadó rendezvény a Kölcsey Központban folytatódott, ahol a mintegy hétszáz gyereket a Hahó együttes koncertjével, kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárral és a református szeretetszolgálat érzékenyítő játékaival várták. A holland szervezet képviselői a debreceni rendezvényen a Magyar Református Gyermekvédelmi Szolgálat nevelőszülői hálózata gyermekeinek ajándékcsomagokat és mesekönyveket adtak át.

A Magyar Református Szeretetszolgálat évek óta azon dolgozik, hogy a rászorulók terheit könnyíteni tudja. A holland Gyermekek Szükségben Alapítvány rendszeresen támogatja a református szervezet közvetítésével a hazai és határon túli családokat: gyermekek számára ajándékcsomagot, rászoruló családoknak ruhaadományt, a nehéz helyzetben lévő intézmények számára pedig bútorokat és anyagi támogatást is juttattak már el, legutóbb például a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség bombatámadásban kiégett székházának felújítását segítették.

A hollandiai alapítvány az '89 végi romániai események nyomán kezdett támogatni ottani projekteket, intézményeket, később aztán Magyarországra és Kárpátaljára is kiterjesztették a tevékenységüket. Csak önkéntesekkel és adományokból működnek, 1990 óta 200 kamionnyi, egyenként 100 köbméternyi adományt indítottak útnak. Az MRSZ rohingják között végzett júliusi orvosi misszióját is 18 doboznyi egészségügyi felszereléssel támogatták.

reformatus.hu

Forrás: mti, fotó: MRSZ Facebook

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.