Két gyermekért futnak

2018. szeptember 13., csütörtök

Egy töki család számára ajánlják fel a tizedik, jubileumi zsámbéki templomfutás nevezési díjaiból befolyó összeget. Az elsős és másodikos gyermekét egyedül nevelő édesanya háza életveszélyessé vált, tetőcserére lenne szükség – írja a Parókia portál.

Izgatottan várták a tanév kezdetét, már csak a csomagolópapír hiányzott, amikor meglátogattam őket – számolt be Matyó Lajos zsámbéki református lelkész, a templomfutás ötletgazdája és szervezője. Egy családról mesélt, akiket a zsámbéki református óvoda töki telephelyéről ismer, hiszen a gyerekek odajártak. „Édesanyjuk mindig példásan járatta őket, és az elsők között volt, ha valamit be kellett vinni az óvodába. Ha éppen nem tudott valamit megvenni, fizetéskor pótolta" – meséli.

Szénási Zsoltné Németh Ilona két gyermeket nevel egyedül, a nyolcéves Zsoltot és a hétéves Bernadettet. Töki házuk családi örökség, de a teteje beszakadt, jó része életveszélyessé vált. Az önkormányzat által kirendelt építész tanácsát megfogadva a család a ház elülső részébe költözött, most egy szobában laknak mindannyian.

Ha Ön is szeretne segíteni a Szénási családnak, akkor nevezzen be idén egyénileg vagy családostul a tizedik zsámbéki templomfutásra. Ha a futásban nem tud részt venni, de szívesen segítené a családot, adományát banki átutalással is eljuttathatja nekik a gyülekezeten keresztül. Részletek a Parókia portál cikkében.

Jakus Ágnes, fotó: Matyó Lajos, forrás: parokia.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.