Magyarországi Református Egyház KIMM Drogterápiás Otthona Infrastrukturális és szakmai fejlesztése

A projekt azonosítója: EFOP-2.2.3-17-2017-00036

Projekt kezdete és vége: 2018.03.01-2020.02.29

Támogatás összege: 93 974 982 Ft

Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház

Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma, EU Fejlesztések Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság

Támogatási intenzitás: 100%

Pályázati Iroda feladatai: pályázatírás, projektmenedzsment


A projekt fő célja, hogy a három fő pillérre (ingatlanfelújítás, eszközbeszerzés, szakmai fejlesztés) épülő tervezett fejlesztések megvalósításával hozzájáruljon az MRE KIMM Drogterápiás Otthonban lakó ellátottak (kliensek) és az ott dolgozók életkörülményeinek javulásához, magasabb színvonalú hátteret teremtsen ezzel az ott folyó munka eredményességéhez.

A tervezett infrastrukturális fejlesztések műszaki szempontból történő indokoltságát támasztja alá, hogy a 2000-es évek elején épült ingatlant, a használatba vétel óta nem újították fel, így erősen lelakott állapotban van. A lakók nehéz élethelyzetben lévő fiatal felnőttek, így az épület folyamatosan fokozottabb igénybevételnek van kitéve. Az ingatlant érintően tervezett átalakítási, felújítási, korszerűsítési munkálatok: gépészeti felújítás (fűtési rendszer felújítása); fürdőszobák felújítása; lakószobák felújítása; nyílászárók cseréje és kültéri munkák.

A tervezett infrastrukturális fejlesztések mellett eszközbeszerzést is szeretnénk megvalósítani, amely egyrészt a konyha műszaki fejlesztését szolgálja, másrészt pedig a kliensek rekreációs, szabadidős és sportolási tevékenységeihez kíván a kor igényeinek megfelelő hátteret biztosítani.

Projektünk harmadik fő pillére a támogatott lakhatási szolgáltatást nyújtó MRE Újváros Drogambulanciával (Dunaújváros) a meglevő együttműködés szakmai tartalmának elmélyítése, kiszélesítése.

A projekt eredményeként az alábbi fejlesztések valósulnak meg:

  1. Az épület fűtési rendszerének felújítása (fűtési vezetékhálózat, hőleadók, szelepek, szivattyúk és egyéb szerelvények felújítása, cseréje).
  2. Az emeleten 8 darab, a földszinten 4 darab fürdőszoba felújítását tervezzük.
  3. Az épület belső udvarán a vízelvezető rendszer javítása.
  4. Az épületben 11 darab nyílászáró (9 ablak és 2 ajtó) kerül lecserélésre.
  5. A lakószobák padozatának (hajópadló) cseréje (196m2).
  6. Kültéri munkák: fitnesz eszközök helyének kialakítása.
  7. Eszközbeszerzés:
  • a meglévő konyha műszaki fejlesztése: 1 db elektromos kombisütő
  • a kliensek rekreációs, szabadidős és sportolási tevékenységeihez: 20 db sátor, 15 db  bicikli, kültéri fitnesz eszközök
  • a rehabilitációs intézményi ellátás és a támogatott lakhatás közötti szakmai ellátás-szervezési feladatok kidolgozása és végrehajtása

Indikátorok:

A projekt keretében korszerűsített férőhelyek száma: 35 férőhely.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.