Kapitányokat és kormányosokat keresnek a Bárka táborba

2020. január 21., kedd

Elhivatott, élménypedagógiai és gyermektáboroztatási tapasztalattal rendelkező közreműködőket keres a Magyarországi Református Egyház (MRE) a Bárka táborba. A harmadik éve megszervezett, évente több mint másfélezer gyermek nyári üdülését biztosító programban idén is számos, hátrányos helyzetű gyermek szerezhet maradandó nyári élményeket. A fő cél, a résztvevők esélyeinek növelése, a gyermekek és fiatalok képességeinek kibontakoztatása, egészséges életmódjuk kialakítása és a társadalmi együttműködés erősítése. Kapitánynak és kormányosnak 2020 február 15-ig lehet jelentkezni. 

„A Bárka segít legyőzni a távolságot, segítségével olyan messzeségbe is eljuthatunk, ahová álmunkban sem gondoltunk volna" – összegezte a táborokban rejlő lehetőségeket korábban Becze Orsolya szakmai vezető. Hozzátette: azon dolgoznak, hogy a Balaton partján eltöltött 6 nap „ne csak menekülési eszköz" legyen a hétköznapok nehézségeiből, hanem „összekötő kapocs legyen" a különböző környezetből érkező fiatalok számára.

Magyarországon évtizedes hagyománya van a nyári táboroztatásnak: közösséget kovácsol, élményeket nyújt, ugyanakkor jó lehetőség a gyermekek és fiatalok különböző kompetenciáinak fejlesztésére is. A Magyarországi Református Egyház – egy sikeres 800 millió forintos európai uniós pályázatnak köszönhetően – 6500, zömében hátrányos helyzetű vagy speciális nevelési igényű gyermek fejlesztő nyári táboroztatását vállalta 2018 és 2021 között. Sokan az ország legelmaradottabb  térségeiből, gyakran hátrányos helyzetű társadalmi rétegekből érkeznek.A táborok helyszíne a Balatonfenyvesi Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülő.

A tábor a felemelő küldetés idei szakaszának lebonyolítására ismét elhivatott közreműködőket keres, akiket vonz ez a lehetőség, szeretnek játszani és kifogyhatatlan energiákkal rendelkeznek! Több mint 100 fő, élménypedagógiai és gyerektáboroztatási tapasztalattal rendelkező jelentkezőt várnak, akik vagy gyerekfoglalkozás-vezetőként (kapitány), vagy szabadidőszervező animátorként (kormányos) vennének részt a táborokban.

Végzettségtől, foglalkozástól és lakóhelytől függetlenül bárki jelentkezhet, aki már betöltötte 16. életévét, gyermekfoglalkozásokhoz kapcsolódó tapasztalattal rendelkezik, valamint jártas gyermektáborozásban, gyermekek felelősségteljes ellátásábanés biztonságos felügyeletében. Emellett a kötelező, 4 napos tábori felkészítőn is részt kell venni 2020. április 30. – május 3. között, csütörtöktől vasárnapig. A segítséget az MRE – többek között – tiszteletdíjjal, szállással, étkezéssel, illetve elkötelezett, motivált és magasan képzett alkotói közösséggel honorálja. 

További információ és jelentkezés a tábor honlapján. A határidő 2020. február 15. 

A Bárka táborról 2018-ban hosszabb cikkben számoltunk be.

reformatus.hu, fotó: Vargosz, Kalocsai Richárd

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.