Tanoda létrehozása és működtetése 10 helyszínen

Projekt kezdete és vége: 2016.11.01-2018.12.31.

Támogatás összege: 291 360 000 Ft

Kedvezményezett neve: Magyarországi Református Egyház

Támogatási intenzitás: 100%

Pályázati Iroda feladatai: pályázatírás, projektmenedzsment

 

A projektek hosszú távú célja, hogy a településeken élő rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő és hátrányos helyzetű fiatalok iskolai felzárkóztatását és továbbtanulását támogassuk. A tanodák hátrányos heylzetű fiatalok iskolai felzárkóztatását és továbbtanulását támogassuk. A tanodák hátrányos helyzetű gyerekeknek segítenek a tanulásban, felzárkózásban. Az iskolai órák után a gyerekek a tanodába mennek, ahol szakképzett pedagógusok, szociális munkások irányításával tanulnak, játszanak, valamint a fejlődésüket szolgáló hasznos tevékenységekkel töltik az időt.

A projekt első szakaszában a szakmai programok előkészítése történt meg. Ennek keretében megkötésre kerültek az iskolákkal és egyéb partnerekkel való együttműködési szerződések. Megtörténtek a szakmai feladatok havi és heti szintű lebontásai, program meghirdetése, a tanulók toborzása és kiválasztása.

Ehhez a feladatkörhöz szorosan kapcsolódott a szükséges eszközök beszerzése. Megkezdődtek a rendszeres szakmai programok: megtörténtek a bemeneti mérések, elkészültek az egyéni fejlesztési tervek és haladási naplók és elindultak a fejlesztő tevékenységek a tanulók egyéni szükségletei alapján, a mentorálás és a Tanodán belüli és Tanodán kívüli integrált programok megvalósítása.

Indikátorok (összesítve):

 

További információk a projektről az alábbi linken találhatóak.

 

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió