A 15 éves Agnus Rádiót ünnepelték hétvégén

2018. május 15., kedd

15. születésnapját ünnepelte szombaton a kolozsvári Agnus Rádió. Az Erdélyi Református Egyházkerület rádiójának közösségi alkalmára a hallgatókat is várták.

A nyitó áhítaton Adorjáni László lelkipásztor, a rádió alapítója Jób 33,14–15 alapján arról beszélt: az egyházi rádiózásnak az a célja, hogy Isten megszólaljon az otthonokban és főleg a legmeghittebb otthonban, a lelkünkben is.

A 2002 karácsonyán indult rádió ajándékként érkezett a hallgatók számára, de mivel karácsonykor a Megváltó születését ünnepeljük, a rádió születésnapját mindig a következő évben tartják. A hitmélyítő műsorok mellett kulturális összeállításokat is készítenek, így a születésnapi események is mindig valamilyen tematika köré épülnek. Idén majálist szerveztek, így laza gulyásevés mellett igyekeztek közösségépítő játékokba is bevonni a résztvevőket. 

Az elmúlt másfél évtized bővelkedett nehéz pillanatokban is, de mindig sikerült megoldást találni a válságos helyzetekre. Ezek csak jobban megerősítették a rádió szerkesztőségét a hitben és még elszántabbakká váltak általuk. A rádió élete az elmúlt években a folyamatos megújulásról szólt: 2015-ben az egyházkerület jóvoltából csodálatos, új stúdióba költöztek, a tavalyi év folyamán pedig sikerült a rádió teljes eszközparkját felújítani. Idén a műsorokon van a sor. Elsőként a versrovat újult meg, de hamarosan új műsort is indítanak, amelyben a mai kiismerhetetlen világpolitikai helyzetben kívának hasznos útmutatást nyújtani elismert politikai elemzők segítségével.

forrás: reformatus.ro

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.