Keressük a református diakónia példamutató szolgálóit

2018. január 19., péntek

Egyházunknak fontos a diakónia területén kiemelkedő szolgálatot végző testvérek munkájának elismerése. Ezért a Zsinat az intézményes diakóniai szolgálatot Juhász Zsófia-díjjal, a gyülekezetekben végzett diakóniai szolgálatot Kiss Ferenc-díjjal jutalmazza minden évben. Az idei felterjesztéseket 2018. február 28-ig várják a döntéshozók.

Juhász Zsófia-díj:

A kitüntetésre az terjeszthető fel, aki a református diakóniai intézmény(ek)ben vállalt hűséges szolgálatával mind szakmailag, mind emberileg, mind a református lelkiség szempontjából kiválóan és eredményesen segítette rászoruló embertársait. Szolgálata, életvitele, életszemlélete példaértékű, és legalább tizenöt éves aktív munkaviszonnyal rendelkezik a református diakónia területén. Az elismerésben évente egy személy részesülhet, a kitüntetés 300.000 forint összegű díjjal jár együtt.

Kiss Ferenc-díj:

A kitüntetésre az terjeszthető fel, akinek gyülekezeti szolgálata, életvitele, életszemlélete példaértékű és több évtizede dolgozik fáradhatatlan hűséggel a református diakóniában az elesettek segítéséért. Az elismerésben évente egy személy részesülhet, a kitüntetés 300.000 forint összegű díjjal jár együtt.

A kitüntetettekről a Zsinat tavaszi ülése dönt, a Zsinat Diakóniai és Egészségügyi Bizottsága javaslatai alapján. A díjakat a Zsinat őszi ülésén adják át.

A felterjesztések benyújtási határideje: 2018. február 28.

A felterjesztéseket postai és elektronikus úton egyaránt szükséges eljuttatni a Szeretetszolgálati Irodához. E-mail cím: beszterczey.andras@reformatus.hu, postacím: MRE Szeretetszolgálati Iroda (1146 Budapest, Hungária krt. 200.)                       

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió