Megjelent a Confessio idei harmadik száma

2017. október 22., vasárnap

Miben kell megújulnia egyházunknak és keresztyénségünknek? Mit kell tenni ennek érdekében? Ezekre a kérdésekre is választ kaphatunk a Confessio legújabb számából, amelynek cikkei már elérhetőek az interneten.

Bodoky Richárd 1973. október 31-i beszéde nyitja a mostani lapszámot, amelynek témája – ahogy a jubileumi évben minden alkalommal– a reformáció. Fazakas Sándor, Ruzsa-Nagy Zoltán és Tóth Tamás tanulmánya egyaránt a református egyház szervezeti kérdéseivel foglalkozik, míg a Confessio tematikus körkérdésére ezúttal Bagdy Emőke, Csabina Sándor, Csernaburczky Ferenc, Gulyás László, Karasszon István, Markó István, Szakál Béla, Tatai István és Papp Márton válaszol.

A közelmúltban elhunyt Varga László erdélyi lelkipásztorra Szűcs Ferenc, Szesztay Máriára pedig Karasszon István emlékezik a Tanúság rovatban. Zsirai László versben búcsúzik T. Ágoston Lászlótól, Füzesi Magda Arany Jánosnak üzen, de Tóth-Máthé Miklós Kálvin-regényéből is olvashatunk részleteket a Szépmívesség rovatban.

Szoták Orsolya Kondor Béla életútját és művészetét, míg Békési Sándor a Budapest-Kálvin téri reformációs installációt mutatja be. Emellett számos ajánlót, könyvismertetőt olvashatnak a Confessio honlapjára kattintva.

Egyházunk negyedévente megjelenő kulturális-társadalmi-közéleti folyóirata három éve költözött az internetre, 2015-től kezdve jelenik meg online formában a confessio.reformatus.hu oldalon.

reformatus.hu

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió