Jó ügy

2017. július 18., kedd

Jó András, az Interserve külmissziós szervezet magyarországi képviselője és családja július 17-én egyéves dél-ázsiai missziói szolgálatra indult. A család újtára és szolgálatára július 16-án, kibocsátó istentiszteleten kértek áldást Budapesten, a Külső-kelenföldi Református Egyházközségben.

Jó András református és Jó Angelika evangélikus hitoktató fél évszázados kényszerpihenő után elsőként taníthatott misszionárius-tanárként 1999 és 2002 között egy dél-ázsiai keresztyén nemzetközi iskolában. A Magyarországi Református Egyház és az Amerikai Református Egyház, illetve a Magyarországi Evangélikus Egyház közötti megállapodás keretében az első hivatalosan külmisszióba küldött misszionáriusaink voltak a rendszerváltás után.

Tizennyolc év elteltével most gyermekeikkel együtt keltek útra és teljesítenek szolgálatot a nagy múltú Kodaikanal Nemzetközi Iskolában, mely 1901 óta szolgálja az ázsiai keresztyéneket. Eleinte angolt, mint idegen nyelvet fognak tanítani, illetve a gimnáziumi hitoktatásban vesznek részt, emellett fokozatosan szeretnék bevonni őket az iskola vezetésébe is. Ázsia egyik legrangosabb angol tannyelvű bentlakásos oktatási intézményében mintegy 700 diák és 100 tanár él. A Jó család az előttük álló egy évben szeretne aktív szerepet vállalni a missziós szervezet helyi csapatában is.

Pál apostol küldési igéje hangzott a család július 16-i kibocsátó istentiszteletén a Külső-kelenföldi Református Egyházközségben: „Mert tőletek terjedt tovább az Úr beszéde, de nemcsak Macedóniába és Akhájába, hanem mindenhová eljutott a ti Istenbe vetett hitetek híre" (1Thessz 1,8). Lupták György evangélikus esperes Péter halfogásának (Lk 5,1-11) története kapcsán mutatott rá: mi vagyunk a ma péterei, azok, akik nem a saját alkalmasságunk, hanem Jézus által válunk alkalmassá feladatunkra. Mint mondta, sokszor tűnünk alkalmatlannak egy feladatra, és világi értelemben, piaci szinten esetleg valóban azok is vagyunk, de Istennél más mérce van, ott a legkisebb embernek, a legelesettebbnek tűnőnek is feladata, küldetése van.

Gér András, a Magyarországi Református Egyház zsinati tanácsosa azt fogalmazta meg, hogy Jézus missziói parancsa teret és időt összekötve mindenhova kiterjed, így a külmisszió kiemelt és fontos szolgálati küldetés. „Emberhalásznak küldünk most titeket egy távoli, idegen vidékre, de nem lesztek egyedül, hiszen az Úrral vagytok ott is közösségben" – bátorította a Jó családot.

Molnár Sándor szavaiban örömét fejezte ki a családért, akik a gyülekezet közösségéből készülnek most az egyéves missziói szolgálatra. A Külső-kelenföldi Református Egyházközség lelkipásztora kiemelte, hogy Isten a gyülekezetekre is bízta a külmisszió ügyét. „Ma Európában nincs ébredés, de a lelkileg száraz időben elképzelhető, hogy Isten éppen a külmisszióból érkező beszámolók által plántálja az itteni gyülekezetet, hiszen a távoli keresztyének megküzdött hite olyan tanúság, mely itt is ébredést szülhet" – hívta fel a figyelmet.

A kibocsátó istentiszteleten a felekezetek képviselői Isten áldását kérték a Jó család útjára és szolgálatára, a gyülekezetet pedig arra buzdították, hogy imádságban erősítsék a családot.

Forrás: evangelikus.hu

Fotó: Kiss Tamás

A Jó család szolgálatáról blogjukon olvashatunk. 

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió