Keresztyén-zsidó egészségügyi szakképzési intézményt alapítanának

2016. június 20., hétfő

Közös fenntartású egészségügyi szakképzési intézmény alapításáról írt alá megállapodást a Magyar Katolikus Egyház, a Magyarországi Református Egyház és a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz).

A programban a Magyarországi Református Egyház Bethesda Gyermekkórháza, a Mazsihisz Szeretetkórháza, az Assisi Szent Ferenc Leányai Kongregáció által működtetett Budapesti Szent Ferenc Kórház és a Budai Irgalmasrendi Kórház vesz részt.

A megállapodás által érintett egyházak olyan, a hivatásuk iránt mélyen elkötelezett, a katolikus, a protestáns és a zsidó hit hagyományait egyaránt ismerő nővérek képzését ígérik, akiknek az anyagi biztonságot garantáló, a megbízható munkavégzést jutalmazó és a hosszú távú tervezést is lehetővé tévő életpályamodellt is biztosítanak majd.

„Példa nélküli, új együttműködés jön létre keresztény és zsidó egészségügyi intézmények között" – fogalmaz a Mazsihisz közleménye, mely azt is kiemeli: az intézmények vezetői a kórházi gyógyítás és ápolás különösen fontos részének tartják a lelkigondozást. Tapasztalataik szerint kívánatos lenne, ha a magyar egészségügyben nem kizárólag az egyházi, felekezeti fenntartású kórházak eszköztárában kapna kitüntetett figyelmet az ápoltak lelki segítése, támogatása.

Az együttműködésben részt vevő kórházak és fenntartóik továbbá úgy kívánják fejleszteni létesítményeiket, hogy azok a szülészettől a gerontológiáig, a teljes életutat lefedve képesek legyenek biztosítani hitétől függetlenül bármely rászoruló magyar állampolgár magas színvonalú egészségügyi ellátását.

Forrás: MTI

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.