Református hittan-segédanyagok

2016. március 06., vasárnap

Ezekben a hetekben zajlanak az állami iskolákban kötelezően választható hit- és erkölcstanórákkal kapcsolatos tájékoztató szülői értekezletek. Oldalunkon elérhetőek az informálódást, tájékoztatást szolgáló segédanyagok.

Április folyamán kell a szülőknek nyilatkozniuk arról, hogy állami fenntartású általános iskolában vagy hatévfolyamos gimnáziumban tanuló, általános iskolás korú gyermekük erkölcstant (szemptembertől etikára változik a tantárgy neve) vagy valamelyik felekezet hit- és erkölcstan óráját fogja látogatni a következő tanévben.

Hogy a szülők döntését segítsék, az iskolák kötelesek egyeztetni a helyi egyházközségekkel, s március 14-ig tájékoztató szülői értekezleteket szervezni. A Zsinati Oktatásügyi Iroda idén is honlapunkon tette közzé a tájékoztatást segítő, helyi igényekre szabható plakátot, szórólapot és a református hit- és erkölcstant bemutató diasort.

>> Tovább a beiratkozást segítő segédanyagokhoz

Miért válasszák a református hit- és erkölcstant? Mi zajlik a református hittanórán? Ezekre a kérdésekre választ kaphatnak a szülők a hittan.info oldalon. Az egyházközségek, lelkipásztorok és vallástanárok honlapunk Hittan rovatában találják a munkájukat segítő legfrissebb információkat, valamint az Oktatunk aloldal jobb hasábjában található kérdések és feleletek formájában tájékozódhatnak a hit- és erkölcstanoktatás szervezéséről.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.