A francia protestánsok is elítélik a párizsi támadást

2015. január 08., csütörtök

Az MRE testvéregyházát is tagjai között tudó Franciaországi Protestáns Szövetség nyilatkozatban ítélte el a Charlie Hebdo nevű szatirikus lap szerkesztősége ellen január 7-én elkövetett támadást és kiállt a „laikus állam" értékei, a demokrácia és sajtószabadság mellett. A rövid nyilatkozatot a szövetség elnöke, François Clavairoly református lelkész jegyzi.

"A Charlie Hebdo szerkesztősége ellen elkövetett megdöbbentő támadás kapcsán, amely 12 áldozatot, köztük tíz újságíró és két rendőr halálát követelte, szeretnénk hangot adni mély megrendülésünknek és kifejezni együttérzésünket és szolidaritásunkat az áldozatokkal, családjaikkal, hozzátartozóikkal és barátaikkal.

A francia protestánsok nevében kifejezzük felháborodásunkat és elítéljük a szívünket és lelkiismeretünket megrázó szörnyű bűntettet. Soha nem fogjuk szó nélkül hagyni emberi életek gyáva kioltását és nem szűnünk meg emlékeztetni arra, hogy az emberi élet értékes Isten szemében. Egyben kijelentjük, hogy nincs létjogosultsága semmilyen mentségnek és igazolásnak ilyen esetben, bármely vallásra hivatkozzon is.

Megerősítjük, hogy a laikus köztársaságra és annak értékeire, nevezetesen a lelkiismereti szabadságra, a demokráciára és a sajtószabadságra az együttélésünk szilárd alapjaként tekintünk."

Külügyi Iroda

Forrás: www.protestants.org/

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió