Tiszántúli Egyházkerületi Énekkari Találkozó

2014. október 11., szombat, Hódmezővásárhely

11. alkalommal szervezi meg a Tiszántúli Református Egyházkerület Énekkari Találkozóját, amelynek idén a hódmezővásárhelyi Ótemplom és a Bethlen Gábor Református Gimnázium ad otthont, október 11-én.

Az első találkozót 1996-ban tartották, akkor Derecskén. Eleinte évente, a 2000-es évek óta pedig kétévente rendezi meg a Kerület, mindig más-más városában, így már vendégül látta a gyülekezeti kórusokat Debrecen mellett többek között Nyírbátor, Berettyóújfalu, Békés, Karcag és Kunhegyes is. Berkesi Sándor a Tiszántúli Református Egyházkerület és a Református Kollégium egyházzenei igazgatója a találkozóval kapcsolatban kiemelte, tudni kell, hogy ezen az alkalmon nem versenyeznek egymással az énekkarok! A legfontosabb, hogy megmutathassák magukat, találkozzanak és tanuljanak egymástól. Hangsúlyozta, a műválasztás szempontjából elsődleges, hogy a református zenei anyanyelviség domináljon.

A mostani találkozóra kilenc énekkar jelentkezett, összesen kétszázharminc fővel, így bemutatkozhat többek között a békéscsabai, a békési, a karcagi, a nyírpazonyi és a füzesgyarmati, a Szeged-Honvéd téri és a Szeged-Újszegedi Gyülekezet kórusa, valamint a vendéglátó Bethlen Gimnázium énekkara is. A tizenöt perces kórusonkénti programok 11 órakor kezdődnek majd október 11-én, a hódmezővásárhelyi Ótemplomban. Az előadások után a kilenc kórus együtt, egy nagy kórusként ad elő két művet, ezzel is megmutatva az összetartozást és az egységet.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.