Konfi+

Irodánk 2018-ban is megrendezte Konfi+ szakmai konferenciáját mindazoknak, akik az ifjúsági misszió valamely területén szolgálnak. Témája a „Vezetés és az ifjúsági munka” volt.

 

 

A három napos alkalmon délelőtt előadásokon és szemináriumsorozatokon, délután pedig szabadon választható műhelyeken keresztül olyan hasznos módszerekkel, gyakorlatokkal ismerkedtünk, melyek segítségével szakmailag felkészültebben közelíthetünk a fiatalabb generációkhoz a hittanórák, táborok és ificsoportok során. Emellett az esemény remek lehetőség volt a hálózatépítésre, kapcsolatteremtésre is Kárpát-medencei szinten.

 

A konferencia részletes programja itt érhető el.

2016

Konfirmáció. Gyülekezet. Iskola.
 

Konferenciánk idei témája a gyülekezeti és iskolai ifjúsági munka erősítésének lehetőségei a konfirmandus korosztályra fókuszálva.
 

Lelkészeket, ifjúsági vezetőket, vallástanárokat, hittanoktatókat várunk és mindazokat, akik célirányosan foglalkoznak a konfirmandus korosztállyal gyülekezetben és/vagy iskolában, illetve szembesülnek e korcsoport katechézisének kérdéseivel.

 

Időpont, helyszín:

2016. augusztus 14-17.
Debreceni Református Hittudományi Egyetemen
(4026 Debrecen, Kálvin tér 16.).

 

Program: JPG • PDF

2012

A Konfi+ konferenciát 2012-ben is Balatonszárszón rendezték meg. Augusztus 21. és 24. között a serdülők identitását járták körül. 

Nyitott tenyérrel

„Magyarországon vannak olyan református gyülekezetek, ahol szárnyal az ifjúsági munka, ahová van miért mennie a fiataloknak, mert igényesek, hitelesek, őszinték, és úgy szól az Isten igéje, hogy az meg is találja őket." A Parókia Portál a Konfi+-ról.

Égető kérdések a kamaszainkról

Hogyan viszonyuljunk kamasz gyerekünkhöz, ifisünkhöz? Százötven lelkész, hitoktató, ifjúsági munkás és pedagógus kereste a választ a második Konfi+ konferencián Balatonszárszón.

 

 

2014

Augusztus 24-27. között idén is megrendeztük szakmai műhelyünket. A balatonszárszói konferencia témája az volt: hogyan szólítsuk meg a fiatal felnőtteket, azaz a 18-30 éves korosztályt?

 

Fotók

 

Letölthető hanganyagok

 

Előadás-vázlatok

 

A programról

 

 

Nincs recept a fiatalok megszólítására?

Sokszínű és változatos csoport a fiatal felnőtteké. Kit tekintünk annak? Mely módokon próbáljuk őket elérni? Hogyan lehet őket meghívni a közösségeinkbe? Többek között ezekkel a kérdésekkel foglalkozott a Konfi+ konferencia, amelyet harmadik alkalommal szervezett meg a Zsinati Ifjúsági Iroda.

 

Vezetőnek lenni annyi tesz, magunkat ismerni

Hogy jó vezető válik-e belőlünk, azon múlik, hogy valljuk be, hogy mire vagyunk képesek és mire nem – erről is beszélt Püski Dániel debreceni egyetemi lelkész a Konfi+ konferencián.

Ez történik továbbiak →