Három évszázadnyi álom vált valóra Taksonyban

2019. május 25., címkék: templomszentelés

Felszentelték a Taksonyi Református Missziói Egyházközség templomát és közösségi házát, majd beiktatták hivatalába Stefán Attila lelkipásztort május 25-én, szombaton. A templomszentelő istentiszteleten Bogárdi Szabó István püspök azt mondta: a Békesség Háza legyen az a hely, ahová Jézus elhívja a gyülekezetet, hogy megerősödve visszaküldje a világba.

Egy adósság maradt

2018. június 05., címkék: újpalota, bogárdi szabó istván, dunamellék, templomszentelés

Felépült az újpalotai református gyülekezet korszerű és esztétikus temploma, ám a gyülekezet nem akarja az úri középosztály zárt világát építeni. Egyetlen adósságuk maradt: szeretni.

Felszentelték a felújított református templomot Beregszászon

2018. május 29., címkék: beregszász, kárpátaljai reformátusok (kre), templomszentelés

Hálaadó ünnepi istentisztelettel összekötve felszentelték a kárpátaljai reformátusság és magyarság életében központi szerepet játszó református templomot vasárnap Beregszászon.

A szív és a szeretet temploma

2017. november 03., címkék: sajólád, templomszentelés, reformáció500

Felszentelték a sajóládi református templomot. A háromezer fős település reformátusai 2014-ben vágtak bele az építkezésbe, amelyet a magyarországi gyülekezetek 17,5 millió forinttal támogatták. A templomszenteléssel és az azt követő Kálvin-szobor avatással véget ért a reformáció emlékéve a Tiszáninneni Református Egyházkerületben, mely során jubileumi programokkal, konferenciákkal és hálaadó istentiszteletekkel emlékeztek a reformáció kezdetének 500. évfordulójára.

Felszentelték Debrecen legújabb református templomát

2014. október 06., címkék: templomszentelés, debrecen-lencztelep

2011-ben tették le Debrecen legújabb református templomának alapkövét a Lencztelepen. A 120 férőhelyes templom ebben az évben teljesen elkészült, a templomszentelő ünnepséget, október 4-én 14 órától tartották az új templomban.

Templomszentelés Szemeretelepen

2013. október 18., címkék: szabó istván, reformátusok lapja, templomszentelés, szemeretelep

– E falakra s e falak háza népére, lelkipásztoraira és hívő népére szálljon a Szentlélek ereje, hogy az Úrnak házáért való féltő szeretet emésszen, de meg ne emésszen benneteket – így kérték Isten áldását október 14-én, a Budapest-Szemeretelepi Református Egyházközség templomszentelő istentiszteletén.Hosszú és rögös út vezetett idáig: a gyülekezet sokáig várt arra, hogy az Úrnak méltó lakhelye épülhessen. A fáradságos munka és a kitartó imádság gyümölcseinek több mint hetven év kellett, hogy beérjenek.

„Szenteld meg ezt a hajlékot”

2012. november 27., címkék: templomszentelés, reformátusok lapja, nagykovácsi

„Hogy mikor is ígért Isten a Nagykovácsi gyülekezetnek szép templomot? Talán azok tudják, akik az elmúlt évtizedeket végigélték. És hány ember szívében született imádság, hogy legyen méltó háza itt Istennek a reformátusok számára is, és hányszor érkezett el az emberi tervezés áthatolhatatlan falakhoz, legyőzhetetlen akadályokhoz" – tette fel e kérdéseket igehirdetésében Szabó István Nagykovácsiban november 24-én. A Budapest-Déli Református Egyházmegyéhez tartozó pest megyei gyülekezet templomszentelésén a dunamelléki püspök áldást kért az új templomra és a gyülekezetre.

Templomszentelés Nagykovácsiban

2012. november 16., címkék: templomszentelés, reformátusok lapja, nagykovácsi

A templom építéséhez nagyban hozzájárult a két évvel ezelőtti, október utolsó vasárnapjának országos perselypénz gyűjtése is.

Budapest legújabb református temploma

2011. október 14., címkék: káposztásmegyer, templomszentelés

Tíz év alatt épült fel Budapest legújabb református temploma. A káposztásmegyeri lakótelepen ma már több mint kétszázan látogatják rendszeresen az istentiszteleteket. A templomot szombaton szentelik fel.

Tizenöt éve szentelték fel a martfűi templomot

2011. augusztus 12., címkék: martfűi egyházközség, templomszentelés

A Martfűi Református Egyházközség július 31-én hálaadó istentisztelettel emlékezett a templom felszentelésére, az ünnepi istentiszteleten iktatták be tisztébe Kupai-Szabó Kornél megválasztott lelkészt is. 

A pápa Spanyolországban

2010. november 04., címkék: spanyolország, Hírek, Ökumené, xvi. benedek pápa, ökumené, templomszentelés

A katolikus egyházfő november 6-7-én Spanyolországba látogat, legelőször is Santiago de Compostelaba.

Templomépítés után belső építkezés

2010. augusztus 02., címkék: Határon túl, templomszentelés, marosi egyházmegye

Miközben Erdély-szerte folyamatosan apad a hívek száma, Maroskeresztúron a második református templomot szentelték fel.

Szabó Sarolta lelkipásztort iktatták be a felvidéki Nagykeszin

2010. június 08., címkék: szabó sarolta, Gyülekezeti hírek, lelkésznő, templomszentelés, fazekas lászló

Templomszentelési és lelkészbeiktatási ünnepséget tartottak a hétvégén Nagykeszin. Ez utóbbira utoljára ötven évvel ezelőtt került sor.

Ortodox templomszentelés a kommunista Kínában

2009. szeptember 02., címkék: Nagyvilág, kínai ortodox egyház, templomszentelés, orosz ortodox egyház, kína

(Labradin) - Augusztus 30-án Labradin városban (Belső Mongólia Autonóm Körzet) új ortodox templomot szenteltek fel Irkutszki Szent Innokentyij emlékére.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.