Presbiterképzést tartanak Sárospatakon

2018. július 23., címkék: felvételi, presbiter

A Sárospataki Református Teológiai Akadémia a 2018/19-es tanévben is elindítja a Sárospataki Református Presbiteri és Gyülekezeti-munkás Népfőiskolát.

Reformáció a trianoni határokon kívül

2017. szeptember 01., címkék: reformáció, presbiter, magyar református presbiteri szövetség, trianon

A fenti címmel rendezte meg tizenötödik országos presbiteri konferenciáját a Magyar Református Presbiteri Szövetség (MRPSZ) augusztus 18-20-án a Pápai Református Teológiai Akadémia épületében. Az eseményen emléktáblát avattak Magyarország első presbitériuma emlékére, amely Pápán alakult meg 1617-ben. Beszámoló.

Presbiterválasztás elé

2017. augusztus 28., címkék: tisztújítás, presbiter, reformátusok lapja, 2017, presbiterválasztás, huszár pál, presbiterválasztás 2017

Istenünk végtelen kegyelme folytán ismét jelentős esemény előtt áll református egyházunk. Törvényünk értelmében megújulnak presbitériumaink, amelyek szerepe nélkülözhetetlen gyülekezeteink és egész egyházunk kormányzásában.

Négyszáz éves örökség

2017. május 23., címkék: presbiter, dunántúli egyházkerület

A Pápai Református Egyházközség adott otthont május 13-án volt a Pápai Református Egyházmegye presbiteri találkozójának. Balogh István, a Dudari Református Gyülekezet gondnokának beszámolója.

Presbiteri találkozót tartottak Gyulán

2017. április 08., címkék: tiszántúli egyházkerület, hirdesd az igét!, presbiter

Közel kétszázan vettek részt a gyulai református templomban március 26-án a Tiszántúli Református Egyházkerület által szervezett Békés megyei presbiteri találkozón. A találkozó a tiszáninneni egyházkerület „Hirdesd az Igét" programjának idei, „Reformátori Alapok" programsorozata egyik állomása volt.

Tisztújítás után, választások előtt

2017. március 29., címkék: presbiter, tisztújítás, reformátusok lapja, viczián miklós

Már a presbiterválasztásra készül a tisztújításon túl lévő Magyar Református Presbiteri Szövetség. Kiadványt készítenek, amelyben mások mellett a presbiteri szolgálat bibliai hátterét is összegyűjtik majd. Áprilisban a nőszövetséggel rendeznek közös konferenciát, nyáron pedig az első magyar református presbitérium emlékére avatnak táblát Pápán. Viczián Miklóst, a szövetség nemrégiben megválasztott elnökét kérdeztük.

Te hol állnál a kereszt alatt?

2014. április 16., címkék: presbiter, lapajánló

A Presbiter húsvéti számát lapozgattuk.

Megnövelt terjedelemben jelent meg a Presbiter

2014. február 25., címkék: presbiter, lapszemle

A Magyar Református Presbiteri Szövetség lapja, a Presbiter idei első számában huszonnégy oldalt lapozhatunk végig. Ezeken a kárpát-medencei református presbiterek életével, gyülekezeti munkájával, helyi és regionális, bővülő szolgálataival foglalkozó körképet kapunk.

Nemzetünk Isten és az egyház ügye is

2012. augusztus 08., címkék: lapszemle, presbiter

Színes, tartalmas írásokkal, igazi nyári lelki olvasmányokkal jelent meg a Magyar Református Presbiteri Szövetség lapjának, a Presbiter július-augusztusi száma.

A Presbiter pünkösdi számának előzetese

2012. május 05., címkék: lapszemle, egyházi sajtó, presbiter

Ismét igényes, igei tartalommal és szívet-lelket gyönyörködtető színes képekkel, fotókkal jelenik meg a Magyar Református Presbiteri Szövetség lapjának pünkösdi száma.

Jön a húsvéti Presbiter

2012. március 22., címkék: presbiter, magyar református presbiteri szövetség

Ismét színes anyagokkal, töprengésre hívó képekkel várja Olvasóit a Magyar Református Presbiteri Szövetség húsz oldalas húsvéti ünnepi száma.

Megjelent a Presbiter idei első száma

2012. február 21., címkék: lapszemle, presbiter

Erdélytől Hollywoodig, Kárpátaljától Délvidékig terjed a Magyar Református Presbiteri Szövetség lapjának horizontja a huszonegyedik évfolyam első számában.

Huszadszor köszönti a karácsonyt a Presbiter

2011. december 08., címkék: presbiter, karácsony, lapszemle, 2011

Indító és záró oldalán színes képekkel teszi szemléletessé karácsony üzenetét újraindulásának idén huszadik évét ünneplő lap, a Magyar Református Presbiteri Szövetség húsz oldalas időszaki kiadványa.

Lapozzuk fel a Presbiter reformációi számát

2011. október 19., címkék: presbiter, lapszemle, reformáció, folyóirat

Megjelent a Magyar Református Presbiteri Szövetség lapja, a Presbiter szeptember-októberi lapszáma. A 20. évfolyamát jubiláló réteglap nem csak a presbitereket, hanem minden érdeklődőt vár olvasói közé.

Visszatekintve a megtett útra: A „Presbiter” 20 évi sajtószolgálatáról

2011. október 18., címkék: jubileum, presbiter

A Magyar Református Presbiteri Szövetség Lapja, a Presbiter és szerkesztőbizottsága idén tölti be szolgálatának 20. évét. Ebből az alkalomból 2011. október 15-én, Budapesten a Ráday Kollégiumban kibővített szövetségi elnökségi ülésen került sor a Lap köszöntésére.

Hittel és elhivatottan

2011. szeptember 07., címkék: Gyülekezeti hírek, interjú, presbiter

„Az Úristen nekem mindig megmutatta a helyes utat, és rá is terelt arra, sokszor úgy, hogy »sorompót« csapott le előttem, hogy ne is tudjak a nem általa rendelt úton haladni. Ez, ha az adott esetben fájdalmasnak is tűnt, minden esetben javamat szolgálta és megtartó kegyelmét igazolja” – fogalmazza meg hitbeli tapasztalatát Láczai Szabó Tibor, aki gyermekkorától a budapesti Kálvin téri gyülekezet tagja, ötvenöt éve presbitere.

Megjelent a Presbiter idei harmadik száma

2011. június 07., címkék: lapszemle, presbiter

A Magyar Református Presbiteri Szövetség lapjában többek között olvashatnak az SDG fiatalon, emigrációban elhunyt szervezőjéről, Soos Gézáról. Innen letölthető.

Megjelent a Presbiter ünnepköszöntő száma

2010. október 08., címkék: jubileum, presbiter, folyóirat

Húsz kedves esztendeje az Úrnak címmel jelent meg a Presbiter vezércikke, mely hálaadásra hívja az olvasót a szövetség elmúlt két évzizedéért.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.