Új lelkészek az egyház szolgálatában

2019. november 28., címkék: lelkészszentelés, egységes lelkészképesítő vizsga, lelkész

Harmincnégy új lelkipásztor kezdte meg szolgálatát a Magyarországi Református Egyházban. A teológusokat a szeptemberi egységes lelkészképesítő vizsga után, az előző hetekben szentelték fel a négy egyházkerületben.

Krisztus követségében

2018. november 27., címkék: tiszáninneni egyházkerület, lelkészszentelés

Református lelkipásztorokat szenteltek fel november 17-én, szombaton a Miskolc-tetemvári református templomban. Mostantól önálló lelkészként, teljes joggal és felelősséggel végezhetik szolgálatukat.

Az életünket megvilágító Ige

2018. november 09., címkék: dunamelléki egyházkerület, lelkészszentelés

Beiktatták a Dunamelléki Református Egyházkerület főgondnoki tisztségébe Veres Sándort, egyházkerületi lelkészi okleveleket adtak át, a Kálvin téri templomban pedig huszonnégy új lelkészt avattak október 8-án.

Csúcspont

2018. október 29., címkék: lelkészszentelés, tiszántúli egyházkerület

Tizenkilenc jelöltet szenteltek lelkésszé a Tiszántúli Református Egyházkerületben október 27-én. Fekete Károly püspök igehirdetésében a szombati ünnepet a lelkipásztori életpálya egyik csúcspontjának nevezte.

Lelkészeket szenteltek Miskolcon

2017. november 26., címkék: lelkészszentelés, tiszáninneni egyházkerület

Két új református lelkészt szenteltek fel a Tiszáninneni Református Egyházkerületben november 25-én.

Szabad-e vitatkozni a velünk élő múlttal?

2017. november 10., címkék: lelkészszentelés, lelkész beiktatás, reformáció

„Vallani, tanítani könnyű, hogy az egyháznak szüntelen meg kell újulnia. De hogyan lehet ezt megélni? A belénk vésődött hagyományok, szokások annyira megkötnek, hogy jottányit sem engedünk azokon változtatni. Még talán zsinati döntés ellenére sem! Pedig változás nélkül nincs reformáció, azaz a biblikus és értelmes rend helyreállítása. Ám kell a megújulás, mert a deformáció, a torzulás jön magától. Sokszor észre sem vesszük. Példaként álljon előttünk a lelkészbeiktatás gyakorlata.″ Futó Zoltán sarkad-újteleki és mezőberényi lelkipásztor gondolatai.

Szolgálatra hívattak el

2017. november 09., címkék: dunamelléki egyházkerület, lelkészszentelés, tisztújítás

A reformáció örökségéről, az anyagi átláthatóságról, az üldözött keresztyének melletti kiállásról, a vezetői tisztújításról és a hittanoktatás sikeréről is beszélt Bogárdi Szabó István püspök a dunamelléki egyházkerület november 9-iki közgyűlésén. Beiktatták hivatalába Szabó Ferenc egyházkerületi főjegyzőt, a Kálvin téri templomban pedig felszenteltek 34 dunamelléki lelkipásztort.

Az Úrnak szolgái mindnyájan

2017. november 09., címkék: lelkészszentelés

Harmincnégy dunamelléki református lelkészt szenteltek fel csütörtökön a budapesti Kálvin téri templomban. Tiszántúlon hat, Dunántúlon pedig hét másik lelkipásztorra kérték Isten áldását az elmúlt hetekben.

Lelkészeket szenteltek egyházunkban

2016. november 12., címkék: lelkészszentelés

Félszáz új lelkipásztor kezdte meg szolgálatát a Magyarországi Református Egyházban (MRE): a szeptemberi egységes lelkészképesítő vizsgán megfelelt teológusokat az előző hetekben szenteltek fel a négy egyházkerületben. Ismerjék meg őket összeállításunkból!

Hiteles tanúság

2015. november 25., címkék: lelkészszentelés, tiszáninneni egyházkerület

A hiteles szolgálatra, egymás és mások megsegítésére biztatták azt a tizenkét lelkipásztort, akiket november 21-én szenteltek fel a Tiszáninneni Református Egyházkerületben, a miskolci Deszkatemplomban. A felszenteltek a szombati ünnepi istentisztelet után önállóan választható lelkipásztorokként folytathatják szolgálatukat vidéken vagy épp a fővárosban.

Hűséghiány

2015. november 12., címkék: egyházkerületi közgyűlés, lelkészszentelés, dunamelléki egyházkerület

Tizenegy teológust bocsátottak lelkészi szolgálatra a Dunamelléki Református Egyházkerület november 12-i közgyűlésén. A testület elfogadta Simonfi Sándor lelkészi főjegyző lemondását és új választás kiírását rendelte el. Este a Kálvin téri templomban szintén tizenegy lelkipásztort szenteltek fel.

Ülésezett a felvidéki zsinat

2015. november 09., címkék: zsinat, lelkészszentelés, szlovákiai reformátusok (szrke)

November 5-én és 6-án tartották a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Zsinata IX. ciklusának 2. ülését, melynek nyitó istentiszteletén lelkészszentelésre is sor került.

„Szolgálatotok nem hiábavaló”

2014. október 10., címkék: lelkészszentelés

Krisztus követése nem játék – mondta az október 10-i lelkészszentelő ünnepi istentiszteleten igehirdetésében a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke.

Gyülekezetközpontúság, lelkészi eskü, elhalasztott szentelés

2013. november 21., címkék: dunamelléki reformátusok, lelkészszentelés

A gyülekezetközpontúság fontosságát hangsúlyozta püspöki jelentésében Szabó István, a Dunamelléki Református Egyházkerület közgyűlésén. A november 21-i lelkészszentelő istentiszteletet egy világháborús bomba miatt december elsejére halasztották.

Lelkészszentelő istentisztelet Debrecenben

2010. szeptember 22., címkék: lelkészszentelés, Hírek, tiszántúli egyházkerület

Huszonhét lelkipásztort szentelnek lelkésszé a Tiszántúli Református Egyházkerület ünnepi istentiszteletén, szeptember 24-én, 15 órától a Nagytemplomban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.