Keressük meg azt az egyet is!

2019. november 11., címkék: horvátországi reformátusok, gekib, szenn péter, ifi

„Arra kell hívnunk a fiatalságot, hogy együtt legyünk, tudjuk meghallgatni egymást és érezzük meg, hogy összetartozunk” – vallja Szenn Péter, a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház (HRKKE) püspöke. A Kárpát-medencei református ifjúsági szervezetek képviselői idén ősszel Kopácson találkoztak, ahol megismerhették a Horvátországban élő reformátusok helyzetét is.

Sokarcú szervezés

2018. november 08., címkék: gekib

A Kárpát-medencei református ifjúsági munkások közössége is ráfordult a Csillagpontra – többek között a jövő évi református ifjúsági találkozóról tanácskoztak a Gekib nagyváradi ülésén november 5. és 7. között. Az egyetemi lelkészek, ifjúsági referensek, teológiák és az ifjúsági szervezetek képviselői – közel ötvenen – a rendezvényszervezés elméletében mélyedtek el, műhelymunkákon képezték tovább magukat, és megfogalmazták, milyennek szeretnék látni a református ifjúsági életet 2033-ban.

A hálózat csapdájában

2018. március 16., címkék: gekib

„Újra kell értelmeznünk a missziói parancsot és megkeresni a módját, hogyan tudunk elmenni és ma is tanítványokká tenni másokat. Ennek betöltéséhez ki kell lépnünk a komfortzónánkból – az online térbe is” – fogalmazott Szabó Eszter, a Zsinati Ifjúsági Irodavezető helyettese az idei első GeKIB-en, melyen a digitális kor kihívásaival foglalkoztak a résztvevők.

Közösségfejlesztés és feltöltődés

2017. november 15., címkék: gekib, ifi

Egymásért imádkozva, egymást bátorítva tudunk távozni egy-egy ilyen eseményről – mondja Balázsfalvi-Ábrám Anna. A Zsinati Ifjúsági Iroda vezetőjét a legutóbbi Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórum tapasztalatairól kérdeztünk.

Közös ösvényen járnak

2016. február 23., címkék: gekib, ifi

Berekfürdőn tartotta idei első találkozóját a Kárpát-medencei Ifjúsági Egyeztető Fórum, azaz a GeKIB. Ifjúsági szervezetek, teológiák képviselői, egyházkerületi és egyházmegyei referensek, ifjúsági lelkészek beszélhettek szolgálatról, jövőről és feladatokról, miközben munkájukat segítő előadásokon vettek részt.

Örökösök kerestetnek

2015. november 15., címkék: gekib

A kamaszok ösztönszerűen lázadnak és példaképeket keresnek, a velük foglalkozók feladata, hogy „szárnybontogatásukat" segítsék, teljes életük hiteles példa legyen számukra – a generációk együttéléséről, az ifjúsági munka céljairól és hogyanjáról is szó volt a Kárpát-medencei református ifjúsági szervezetek és referensek legutóbbi, kolozsvári találkozóján.

A bizalom döntés kérdése

2015. február 18., címkék: gekib, reformátusok lapja, ifi

A már jól működő közös projektek mellett a bizalom kérdéséről tanácskozott a Kárpát-medence református ifjúsági munkásainak egyeztető fóruma (GeKIB) közel nyolcvan résztvevője február 16. és 18. között Nagyváradon, akik a nem egyházi ifjúsági munka, ifjúságpolitika témáiról is hallgattak előadást.

Ifjúsági missziós hálózat szövődik

2014. november 10., címkék: ifjúsági misszió, gekib

Gyülekezeti ificsoport, egyházmegyei, illetve egyházkerületi ifjúsági programok, ifjúsági szervezetek határon innen és határtalanul, egyetemi gyülekezetek és teológiák – egy-egy szál a református egyházon belül, amelybe belekapaszkodva megváltozhatnak ifjú életek. Ezeket a szálakat igyekezett hálóvá összeszőni a Zsinati Ifjúsági Iroda által szervezett képzés, illetve munkatársi találkozó november 3–5. között Berekfürdőn, amelyre nyolcvan résztvevő érkezett szerte a Kárpát-medencéből.

Nem egyszerű

2014. március 18., címkék: ifi, gekib

A kárpátaljai Balazsér helyett Mályiban ültek össze a Kárpát-medencei ifjúsági munkával foglalatoskodók február 24. és 26. között. Volt, akihez későn ért el a helyszínváltozásról szóló információ, de ez is áldássá vált: a bátorságról szolgált két királyhágómelléki lelkész Kárpátalján, és a miskolci REFIT-re is átjutottak.

Ismét Mályiban találkoztak a GeKIB tagjai

2014. március 05., címkék: gekib, ifi

Mályiban találkozott a Kárpát-medencei egyházkerületi ifjúsági referenseket és az ifjúsági szervezetek vezetőit tömörítő Generális Konvent Ifjúsági Bizottsága (GeKIB) február 24-26. között. A résztvevők beszámoltak munkáikról, egyeztettek az idei programokról és beszélgettek a fiatalok megszólításának lehetőségeiről, eszközeiről.

GeKIB: bizalmi háló református fiataloknak

2013. november 21., címkék: gekib

A fiatalok ifjúsági munkába történő bevonásáról, a hitvédelemről, és a jövő évi programokról is szó volt a Generális Konvent Ifjúsági Bizottsága (GeKIB) legutóbbi ülésén. A Kárpát-medencei egyházkerületi ifjúsági referenseket, ifjúsági szervezeteket, egyetemi gyülekezeteket és teológiákat tömörítő fórum munkatársainak találkozóját ez alkalommal Sárospatakon tartották november 18-20. között.

Bizottság, amely működik

2013. március 02., címkék: ifi, gekib

Van ifjúsági élet egyházunkban Kárpát-medence szerte – újra ez a tanulsága a Generális Konvent Ifjúsági Bizottsága (GeKIB) ülésének. A Kárpát-medencei egyházkerületi ifjúsági referenseket, ifjúsági szervezeteket, egyetemi gyülekezeteket és teológiákat tömörítő testület munkatársi találkozóját ez alkalommal az erdélyi Gyaluban tartotta február 25–27. között. A találkozón a közös teendők szervezése mellett a szakmai fejlődésre, tréningekre is szántak időt, illetve az együttműködés új útjain gondolkoztak – többek között arról, hogyan lehetne erősíteni az egyetemi gyülekezetek és a teológiák kapcsolatát.

Milyen állat a gekib?

2012. november 07., címkék: gekib, ifi

Mit tehet magáért egy ifjúsági munkás, aki kiég a lehetetlen elvárások között? Hogyan lehetne szorosabbra fűzni a teológiák és az ifjúsági munkával foglalkozó szervezetek kapcsolatát? Többek között ezekről a témákról beszélgettek a Kárpát-medencei református ifjúsági szervezetek, kerületi ifjúsági referensek és a teológiák seniorai a Generális Konvent Ifjúsági Bizottságának (GeKIB) ülésén Mályiban november 5. és 7. között. A három nap alatt az egyeztetések és az ismerkedés mellett első alkalommal lelkigyakorlat és szakmai tréning is szerepelt a programok között.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.