Megújult Kaposvár református oktatási intézményrendszere

2017. november 27., címkék: felújítás, református oktatás, kaposvár

„A felújítás az egyházkerület, a kormány és a kaposvári önkormányzat nyitottságának, összefogásának, valamint a helyi gyülekezet erőn felüli munkájának eredménye" – hangsúlyozta Steinbach József, dunántúli püspök a kaposvári Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium pénteki átadásán.

Kárpátaljára ért a REND adománya

2014. szeptember 09., címkék: dunántúli egyházi napok (rend), kárpátaljai reformátusok (kre), adománygyűjtés, felújítás, huszár pál

A rafajnaújfalui református templom felújítására fordítják az idei dunántúli Református Egyházi Napok (REND) záró istentiszteletének perselypénzét – olvasható a Dunántúli Református Egyházkerület honlapján.

Megnyitotta kapuit a felújított Nagytemplom

2014. szeptember 09., címkék: debrecen, Debrecen, felújítás, nagytemplom

Zenei Fesztivállal és hálaadó Istentisztelettel nyitotta meg kapuit a gyülekezet és az érdeklődők előtt a teljesen felújított Nagytemplom.

Visszatér százéves épületébe a debreceni Kollégium gimnáziuma

2014. augusztus 27., címkék: debreceni református kollégium, tiszántúli egyházkerület, felújítás, debreceni kollégium

A Debreceni Református Kollégium épületeinek teljes felújítása több ütemben, tízmilliárd forintból valósul meg, és ennek a munkának az első eleme lett a Péterfia u. 1-7. szám alatt található épület teljes rekonstrukciója. Az általános iskola mellett a gimnázium is újra ebben az épületben kap helyet. A  beruházás első ütemének munkálatai tavaly szeptemberben kezdődtek el és júliusban értek véget.

Tárt kapuk a Kálvin téren

2014. január 17., címkék: felújítás, kálvin-téri gyülekezet

Karácsony óta végre ismét tárt kapukkal várhatja a budapesti Kálvin téri templom a híveket. A reformátusság emblematikus fővárosi épülete, amelynek közel kétszáz esztendeje, 1816-ban kezdődött meg az építése, a féléves műemléki felújítás után újra a régi fényében pompázik.

Megkezdődött a Nagytemplom felújítása

2013. október 28., címkék: debreceni nagytemplom, felújítás

Megkezdődött a debreceni Nagytemplom több mint 962 millió forintos felújítása és turisztikai fejlesztése. A cívisváros és a reformátusság jelképe az Új Széchenyi Terv keretén belül pályázati pénzből újul meg.

Meghallgatott imádság

2012. november 04., címkék: leányfalu, felújítás, diakónia, szeretetszolgálat

Hálaadó alkalmat tartottak Leányfalun az Idősek Református Szeretetotthonában, október 25-én. Még a tél beállta előtt elkészült az épület szigetelése és a nyílászárók cseréje. Az önerőből finanszírozott felújítás hetvenhét lakó kényelmét szolgálja.

Szeretettel kibélelt otthon

2012. október 21., címkék: szeretetszolgálat, albert schweitzer, diakónia, idősgondozás, felújítás

Megújult a Schweitzer Albert Református Szeretetotthon Hermina úti telephelye. Az elmúlt hónapok kényelmetlenségei után az ellátásra szoruló idősek újra birtokba vehették a harmadik emeletet is. Az intézmény munkatársai és lakói október 19-én adtak hálát Istennek a felújításért.

Felújításra szorul a debreceni Nagytemplom

2012. június 26., címkék: debrecen-nagytemplom, felújítás

Többek között a külső homlokzatot és a tetőt szeretné felújítani a református egyházközség, valamint új kiállításokkal megnyitná a keleti tornyot a látogatók előtt. Sikeres pályázat esetén már jövő tavasszal elkezdhetik a munkálatokat.

Kívül-belül megújult a Kollégium

2012. február 11., címkék: debreceni református kollégium, felújítás

Márciustól újra nyitva a látogatók előtt a Debreceni Református Kollégium Múzeuma, mert befejeződtek a felújítások és a turisztikabarát fejlesztések. A Kollégium összesen 440 millió forintból újult meg. A történelmi értékek megőrzése és a térség turisztikai vonzerejének növelése volt a célja a Debreceni Református Kollégium felújításának és fejlesztésének.  

Megújult a Dóczy Gimnázium

2012. január 11., címkék: dóczy gimnázium, felújítás

Több mint háromszáz millió forintból újult meg a Dóczy Gimnázium Debrecenben. A pályázati pénzből beépítették a tetőteret valamint felújították az udvart és az épületet.

Megújult a Szentendrei Református Óvoda

2011. október 16., címkék: felújítás, szentendrei református óvoda, környezetvédelem

Október 16-án számos egyházi és állami vezető – többek között Gyürk András, európai parlamenti képviselő és Dietz Ferenc, Szentendre polgármestere – részvételével avatták fel az uniós támogatás bevonásával korszerűsített Szentendrei Református Óvodát. Az energiatakarékos üzemeltetésű, teljes mértékben akadálymentesített – többek között Braille-feliratokkal és a hallássérültek számára indukciós hurkokkal is ellátott – épületben speciális mozgásfejlesztő eszközökkel felszerelt tornaszobát és fejlesztő helyiséget is kialakítottak.

Összefogtak a leégett ház újjáépítéséért

2011. október 14., címkék: felújítás, borsod, katasztrófa

Zenés evangelizációs estéket tartottak Szinpetriben szeptember 28-tól október 1-jéig minden nap a református templomban. Az adományokat egy kétgyermekes fiatal házaspár porig égett családi házának újjáépítésére fordítják – olvastam a hírt a gyülekezet honlapján. Szinpetri Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, az Aggteleki Nemzeti Parkban található, a Jósva-patak mentén. A helyszínre érve egy szép napfényes, meleg, őszi napon csodát láttam. Szinte mindenki összefogott az aprócska ház felépítéséért. Még a fél karját elvesztett István is törte a betont.

Új köntösben a Debreceni Református Kollégium „A” épülete

2011. augusztus 31., címkék: debreceni református kollégium, felújítás

Befejeződtek az „A” épület építési munkálatai a Debreceni Református Kollégiumban. A felújítás célja a örténelmi értékek megőrzése és a térség turisztikai vonzerejének növelése. Az épület teljes renoválásáva 2012 márciusára végeznek.

Felavatják Molla Szadik síremlékét a velencei református temetőben

2011. augusztus 30., címkék: velence, felújítás

A Velencei Református Egyház közössége, a Lakiteleki Népfőiskola és a Nemzeti Fórum kezdeményezésére felújították Molla Szadik velencei síremlékét, amelyet szeptember elsején, 15 órakor avatnak fel.

Csillag jelzi, hogy szükségünk van egy szerető Istenre

2011. augusztus 02., címkék: felújítás, székesfehérvári református, hálaadó istentiszetelet

Hálaadó alkalomra érkeztek a hívek a székesfehérvári Széchenyi utcai református templomhoz, melynek felújítása fontos szakaszához ért. Helyére került a torony gömbje és a magyar református templomok szimbóluma, a csillag.

Építkezési támogatásról döntöttek

2011. július 18., címkék: szlovákiai keresztyén egyház, Pályázat, pályázat, felújítás

A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház a két éve létrehozott Közalap építkezési keretének jóvoltából a pályázó huszonöt gyülekezet között több mint hatvankétezer euró került kiosztásra.

Épül a veresegyházi református iskola

2011. május 17., címkék: templomépítés, veresegyház, felújítás

Május 15-én szülők, gyermekek, gyülekezeti tagok és meghívott vendégek töltötték meg a veresegyházi református templomot és a régi parókiából átalakítással és emeletráépítéssel létrehozott iskola udvarát, termeit.

Napkohó fűti mostantól a Bethesdát

2011. április 01., címkék: kórházmisszió, felújítás, bethesda gyermekkórház

Csütörtökön átadták azt a norvég, illetve izlandi és liechtensteini támogatással megvalósult beruházást, amelynek eredményeképpen az MRE Bethesda Gyermekkórház energiaszükségletének közel a felét tudja a jövőben megújuló erőforrásokból fedezni.

Megújuló és alternatív energiaforrások használata a Bethesda Kórházban

2011. március 21., címkék: teremtésvédelem, felújítás, bethesda gyermekkórház

200 millió forint értékű energiakorszerűsítési beruházás valósult meg a Bethesda Gyermekkórházban, melynek lezárásaként szakmai konferenciát és átadási ünnepséget tartanak március 31-én.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.