Mégsem lesz egyházi kárpótlás Csehországban

2012. augusztus 16., címkék: egyházi kárpótlás, csehország

Elutasította az egyházi kárpótlásról szóló, a jobbközép kormány által előterjesztett törvényjavaslatot szerdán a cseh parlament felsőháza.

Az egyházi kárpótlás elhalasztását javasolja a volt prágai érsek

2012. május 04., címkék: egyházi kárpótlás, csehország

A nehéz gazdasági helyzetre való tekintettel a csehországi egyházak felajánlhatnák az államnak, hogy halasszák későbbre az egykor államosított egyházi vagyon visszaadását - javasolja Miloslav Vlk, volt prágai érsek a honlapján megjelent bejegyzésében, amelyre a Právo című napilap hívta fel a figyelmet pénteken.

Milliárdos egyházi kárpótlás Csehországban

2012. március 20., címkék: csehország, egyházi kárpótlás

A cseh kormány egy olyan törvényről határozott, mely 59 milliárd korona (mintegy 705 milliárd forint) kifizetését irányozza elő az egyházak számára.

A csehországi protestánsok a romaközösségért

2011. május 26., címkék: cigánymisszió, csehország, zsinat

A Cseh Testvérek Protestáns Egyház zsinata május 11-én elfogadott egy stratégiát, amely a roma közösségek elleni előítéletek leküzdését tűzi ki célul.

Cseh testvéreink zsinatot tartanak

2011. május 20., címkék: csehország, egyházi választások, zsinati ülés

Választásokkal vette kezdetét május 18-án a Cseh Testvérek Protestáns Egyházának 33. zsinata, amelyet a prágai Emauzy apátságban tartanak mintegy 80 zsinati tag és 17 nemzetközi vendég részvételével.

Cseh és magyar lelkészek találkoznak

2011. április 28., címkék: szlovákia, lelkészértekezlet, csehország

Csütörtöktől vasárnapig tanácskoznak Mátraházán magyarországi, felvidéki és cseh lelkészek - számolt be a Parókia portál.

Prágában járt az RMK küldöttsége

2011. április 16., címkék: csehország, Hírek, missziói központ (rmk), prágai magyar gyülekezet

A Magyarországi Református Egyház társadalmi misszióját mutatta be a Református Missziói Központ. A küldöttség a Prágai Magyar Kulturális Intézet (PMKK) és a Prágai Magyar Református Missziói Gyülekezet közös meghívására utazott Csehországba a közelmúltban.

Színmű Zinzendorf grófról, a herrnhuti testvérközösség alapítójáról

2010. április 17., címkék: bemutató, színdarab, Nagyvilág, csehország

A pietizmus egyik kiemelkedő személyéről, a 250 éve elhunyt Nikolaus Ludwig von Zinzendorf grófról írt színművet Mirjana Angelina.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.