Új éves struktúrája van a Firesz Duna Mentének

2012. január 24., kedd

A Firesz Duna Mente vezetősége és munkatársai még az őszi munkatársi tréning alkalmával Alistálon állította össze az idei év programját, mely jelentősen eltér az eddig megszokottaktól. A szervezet a hagyományostól eltérő koncepció alapján szeretné megszólítani a fiatalokat a közösségi programokban való részvételre.

A 2012-es évben a Firesz Duna Mente által szervezett havi egynapos találkozókat az intenzívebb, többnapos ifjúsági hétvégék váltják fel, melyeket kéthavonta terveznek megrendezni. Süll Tamás ifjúsági lelkész, a Firesz Duna Mente elnöke szerint így sokkal hatékonyabban tudnak a fiatalokkal együtt lenni és értelmezni az evangélium üzenetét sok-sok énekkel, közös játékokkal és gyakorlatokkal fűszerezve. A változtatásra azért is került sor, mert az évek során egy újabb ifjúsági generáció nőtt föl, amelyekre tüzetesebben kell odafigyelni - mondta a lelkész, hozzátéve, hogy az egynapos alkalmak nem mindig biztosítottak erre kellő mennyiségű időt.

A többnapos találkozókat a 13-18 éves korosztály számára tervezik, de elsősorban konfirmandusokat szeretnék ezzel megszólítani és megteremteni a feltételét annak, hogy hitvallástétel után beépüljenek a gyülekezeti közösségbe. Süll Tamás úgy véli, kívánatos lenne, ha egy fiatal mind a három hétvégén, illetve a nyári táborban is részt venne, hogy a hitbeli növekedés és a baráti kötelékek folyamatosak lehessenek.

A Firesz Duna Mente első több napos táborára február 2-5. között kerül sor Jókán. Ifjúsági hétvége márciusban Alistálon,  május elején Bátorkeszin lesz. A november elejei találkozónak egyelőre nem ismert a helyszíne. A nyári tinitábort viszont ezúttal is Bátorkeszin tartják meg július második hetében.

A Firesz egy év kihagyás után az idén is megszervezi az ÉlesztŐ nyári országos tábort. Az augusztus 1-5. között megvalósuló táborra Kovácspatakon kerül sor. A rendezvény fő koordinációját a Duna Mente iroda vállalta. A tábor keretében szeretnék megünnepelni az ifjúsági szervezet létrejöttének huszadik évfordulóját. A találkozó fő témája az "Utak".

reformata.sk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.