Rimaszombatban ülésezett a Kárpát-medencei Diakónia Koordinációs Tanács

2018. május 15., kedd

Május 7–9. között a felvidéki Rimaszombatban találkoztak a Kárpát-medencei református egyházak szeretetszolgálati szervezeteinek vezetői.

A Csillagház Konferencia-központban megtartott tanácskozás célja elsősorban a tapasztalatcsere, egymás szolgálatának jobb megismerése és a közös együttműködés lehetőségeinek keresése. A találkozón részt vett Beszterczey András, a Magyarországi Református Egyház Szeretetszolgálati Irodájának vezetője, Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója, valamint a Horvátországi Református Keresztyén Kálvini Egyház és az Erdélyi Református Egyházkerület diakóniai előadói. Kárpátalját a Kárpátaljai Keresztyén Diakóniai Jótékonysági Alapítvány képviselte.

A konferencia kezdetén Fazekas László, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház (SZRKE) püspöke és Ibos Henriett, a SZRKE Diakóniai Központjának igazgatónője üdvözölte a résztvevőket. Köszöntő szavaikban mindketten kiemelték a találkozó és a résztvevők által végzett szolgálat növekvő fontosságát.

A tagszervezetek bemutatkozását Park Sung Kon, a pozsonyi koreai református gyülekezet lelkipásztorának előadása követte, aki ajánlotta, hogy legyen több külmissziói szolgálat a Kárpát-medencei egyházak között.

Az inspiráló előadás után kezdődött a tényleges tanácskozás, melynek során a felek kiemelték, hogy a mostani időkben különösen fontossá válik az Isten igéjéhez való hűség és az imádságos háttér a diakóniai szolgálatok végzésében is, és csak ezután következhet a gyakorlati kérdések megoldása.

A résztvevők zárónyilatkozatban is megfogalmazták küldetésük és diakóniai látásuk főbb pontjait, valamint kifejezték abbéli szándékukat, hogy a jövőben is együtt kívánnak működni.

Haris Szilárd

forrás: reformata.sk

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.