Szövetségben a fiatalokért

2018. december 28., címkék: firesz, ifi

Közösség, csapatmunka, szerelem, fejlődés – címszavakban a Fiatal Reformátusok Szövetségének (FIRESZ) elmúlt 25 éve. A jeles évforduló alkalmából a szervezet egykori és jelenlegi vezetőivel beszélgettünk az elmúlt két és fél évtized élményeiről. Bár a közösség életében sokszor nem volt adott minden a kényelmes működéshez, mégis mindig tudtak fejlődni és a fiatalokhoz szólni.

Mozdulj meg a másik felé!

2018. augusztus 17., címkék: élesztő, felvidéki reformátusok (szrke), firesz, ifi

„Kérdezd meg, mit kell tenned, vagy kinek kell segítened! Isten azt kéri tőlünk, ilyen módon váltsuk aprópénzre a keresztyénséget" – Szanyi György kárpátaljai lelkipásztor gondolataival kezdődött a felvidéki református fiatalok ÉlesztŐ elnevezésű találkozója.

Megerősítő központ

2017. szeptember 18., címkék: kassa, firesz

Az összeomlás határán volt az a Kassa történelmi belvárosában lévő patinás épület, amely ugyan már húsz éve a reformátusoké, de csak most tudták felújítani és használatba venni. A szeptember 17-én átadott Magyar Református Központ otthona lesz ez az ifjúsági munkának, konferenciáknak, előadásoknak, koncerteknek, de még vendégházként is funkcionál. Az épületet egyszerre szolgálja majd a felvidéki reformátusokat és magyarokat; nem csak Kassán, hanem a széles értelemben vett régióban, egészen Miskolcig.

IfiALAP – segítség az ifjúsági alkalmakhoz

2015. augusztus 24., címkék: ifi, ifjúság, firesz

A szlovákiai Firesz – Duna Mente önkéntesei egész évre szóló segédanyagot készítettek ifialkalmak vezetői számára.

ÉlesztŐ 2014: Egy ünnep volt!

2014. augusztus 05., címkék: firesz, szlovákiai reformátusok (szrke), 2014, világtalálkozó, hetedik református világtalálkozó

Éppen egy éve annak, hogy a kárpát-medencei méretű Csillagponton jelentették be a szervezők az idei ÉlesztŐ alkalom helyszínét és időpontját: Kopárhegy (Krokava) 2014. július 23-27. Isten jóságának és a közel hatvan lelkes önkéntesnek köszönhetően meg is valósulhatott a terv, amelyen kétszáz-húszan vettek részt.

Húsz éves a Firesz

2012. augusztus 12., címkék: ifjúság, szlovákiai reformátusok (szrke), firesz

A szlovákiai Fiatal Reformátusok Szövetsége 2012-ben ünnepli megalakulásának huszadik évfordulóját. Ebből az alkalomból a szervezet idei országos ifjúsági táborában köszöntötték a Fireszt.

Úton a felvidéki fiatalok

2012. augusztus 12., címkék: ifi, tábor, firesz

Augusztus 5-én fejeződött be a Fiatal Reformátusok Szövetségének ötnapos országos ifjúsági tábora Kovácspatakon. Az élesztŐ név alatt meghirdetett, több mint kétszáz résztvevővel zajló találkozón megemlékeztek a szlovákiai ifjúsági szervezet megalakulásának huszadik és a Firesz kórus tizenötödik évfordulójáról is.

Új éves struktúrája van a Firesz Duna Mentének

2012. január 24., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), firesz

A Firesz Duna Mente vezetősége és munkatársai még az őszi munkatársi tréning alkalmával Alistálon állította össze az idei év programját, mely jelentősen eltér az eddig megszokottaktól. A szervezet a hagyományostól eltérő koncepció alapján szeretné megszólítani a fiatalokat a közösségi programokban való részvételre.

Gazdag évet zárt a Firesz - Duna Mente

2012. január 02., címkék: firesz, ifjúsági misszió, Határon túl

A Firesz – Duna Mente a 2011-es esztendőben tizenöt különféle alkalmat szervezett a fiatalok számára, melyen több mint hatszázan vettek részt. A programok megvalósítására a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház egyházépítői keretéből 3875 eurós támogatást kaptak.

Firesz ifjúsági iroda nyílt Komáromban

2011. október 04., címkék: Határon túl, szlovákiai reformátusok (szrke), firesz

A Firesz – Duna Mente az ifjúsági missziós szolgálat hatékonysága érdekében szeptember elsejével ifjúsági irodát nyitott Komáromban. Október elsejével pedig egy teljes állású munkaerőt alkalmaz Gyurcsis Júlia személyében – tájékoztatta a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház honlapját Süll Tamás ifjúsági lelkész, a Firesz Duna Mente elnöke.

A Világosság október 2-i adása

2011. október 03., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), firesz, Határon túl, pátria rádió

A felvidéki Pátria Rádió református egyházi műsorában egyebek mellett szó volt a felvidéki lelkészek berekfürdői továbbképzéséről és a Firesz Komáromban megnyitott ifjúsági irodájáról. Hallgassa meg online!

Nyári gyermektáborokat szervez a FIRESZ

2011. június 09., címkék: bátorkeszi, ifjúsági misszió, firesz

A Fiatal Reformátusok Szövetsége a Bátorkeszi Református Egyházközséggel karöltve az idén is megszervezi nyári táborait a 6-13 éves korosztályú gyermekek számára. A három tábor közül az egyik, most már hagyományosan, angol nyelvű lesz, de mindegyik témája Ruth könyve lesz.

Konfirmandus találkozó és Firesz-központ avatás Bátorkeszin

2010. október 22., címkék: firesz, szlovákiai reformátusok (szrke), Határon túl

A két eseményt az ötödik, ezúttal nyolcnaposra tervezett Bátorkeszi István Napok keretén belül szervezik meg a hétvégén.

V. Bátorkeszi István Napok

2010. október 21., címkék: szlovákiai reformátusok (szrke), Rendezvény, firesz

Október utolsó hetében ötödik alkalommal szervezi meg a bátorkeszi református gyülekezet a gályarab lelkészükről elnevezett rendezvénysorozatot.

"...bármit cselekesztek, mindent Isten dicsőségére tegyetek!" - országos Firesz-tábor Királylehotán

2010. augusztus 27., címkék: firesz, Határon túl, ifjúsági szervezetek, szlovákiai reformátusok (szrke), ifjúság

Százhúsz-százharminc résztvevő és önkéntes segítő vett részt a Fiatal Reformátusok Szövetsége ötnapos királylehotai ifjúsági táborában.

Bátorkeszi ad otthont a Firesz gyermektáborainak

2010. augusztus 05., címkék: Határon túl, firesz

A Fiatal Reformátusok Szövetsége és a Bátorkeszi Református Egyházközség közös szervezésében hétfőn kezdődött az első hatnapos gyermektábor a 6 és 13 éves korosztály számára. A tábor témája Jézus áldozata, halála és feltámadása.

ÉlesztŐ a Tátrában!

2010. augusztus 05., címkék: Határon túl, firesz, ifi

Isten dicsőítése lesz a témája a Fiatal Reformátusok Szövetsége ötnapos királylehotai ifjúsági táborának.

Nyári táborozási lehetőségek Felvidéken

2010. július 12., címkék: Határon túl, firesz, szlovákiai reformátusok (szrke), ifjúság

Összeállításunkban a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház keretén belül szervezett táborokat tekintjük át.

FIRESZKE gyermektáborok Bátorkeszin

2010. június 08., címkék: Határon túl, bátorkeszi, ifjúsági misszió, szlovákiai keresztyén egyház, firesz

A Fiatal Reformátusok Szövetsége az idén nyáron is három FIRESZKE gyermektábort szervez Bátorkeszin a 6 és 13 éves korosztály számára.

A Kálvinista Szemle júniusi számáról

2010. június 02., címkék: Határon túl, egyházi sajtó, folyóirat, kálvinista szemle, szlovákiai keresztyén egyház, reformátusok lapja, firesz

A küszöbönálló parlamenti választásokról, a beázott zempléni műemlék templomról és a Fiatal Reformátusok Szövetségéről is ír a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hivatalos lapja.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.