Új, értékes internet oldal Melanchthonról

2010. február 18., csütörtök

altNémetország tanítójának egész évben látogatható web-oldalt szentel a Németországi Protestáns Egyház (=EKD) sok érdekes és ismeretbővítő információval.

 

A wittenbergi tudós prédikátor és kiváló pedagógus halálának 450. évfordulója alkalmából egész évben követik egymást az előadások, kiállítások, konferenciák, könyvkiadások, ünnepi rendezvények. A honlap minden látogatót segít abban, hogy hiteles forrásból tudjuk meg, ki is volt Philipp Melanchthon, milyen ember volt. Teológusként az új, reformátori irány első rendszeres teológiai művét ő írta meg, csodagyereknek tartották, akit Luther gyakran így hívott: „a kis görög”. A most megnyitott honlapon életrajzával, teológiájával, az oktatás általa bevezetett reformjával, a politika és a reformáció kapcsolatával, magyarországi és más országok hitújítására gyakorolt hatásával is megismerkedhetünk. Olvashatunk anekdotákat róla és tőle. Hasznos linkgyűjtemény is kapcsolódik az oldalhoz. Az internetes oldal ezen a címen érhető  el: www.ekd.de/melanchthon2010/ (reformiert-info-de – 2010-02-19 – dr. békefy – www.reformatus.hu)

 

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.