Első egyházi reakciók

2016. december 20., címkék: ekd, német protestáns egyház (ekd), terrorizmus, berlin

A berlini karácsonyi vásár ellen elkövetett, tizenkét halálos áldozatot követelő feltételezett merényletet követően a német főváros gyülekezetei imádságra és elcsendesedésre hívják az embereket.

Messze hat: német egyházak a reformáció globális jelentését ünneplik

2016. május 08., címkék: reformáció 500, német protestáns egyház (ekd), ekd

A reformáció és az egy világ az idei mottója a reformációi jubileumára készülő német egyházaknak. A Vesztfáliai, Rajnai és Lippei Egyház az egész világra kiterjedő partnerkapcsolataikat és a reformáció mai társadalmi üzenetét ünneplik a hetekben nagyszabású fesztiválsorozat keretében.

Az Egyházak Világtanácsa gratulált a Német Protestáns Egyház új elnökének

2014. november 18., címkék: egyházak világtanácsa (evt), ekd

Dr. Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, gratulált Heinrich Bedford-Strohmnak a Német Protestáns Egyház (EKD) újonnan megválasztott elnökének.

Német protestánsok erőszakmentességre szólítanak fel

2014. augusztus 01., címkék: első világháború, német protestáns egyház (ekd), ekd

A német protestáns egyházakat tömörítő szervezet az erőszakmentesség jegyében augusztus 1-én egyperces néma főhajtásra hívja a keresztyénséget az első világháború borzalmaira emlékezve.

Új, értékes internet oldal Melanchthonról

2010. február 18., címkék: Nagyvilág, ekd, melanchthon

Németország tanítójának egész évben látogatható web-oldalt szentel a Németországi Protestáns Egyház (=EKD) sok érdekes és ismeretbővítő információval.

Brémai protestáns lelkészek követelése

2009. december 30., címkék: ekd, Ökumené, afganisztán

 
Harmincöt brémai protestáns lelkész írta alá azt a nyilatkozatot, amiben követelik a német hadsereg katonáinak kivonását Afganisztánból. Nyilatkozatukkal támogatják a brémai békefórum hasonló követelését…

Schneider: "Az egyház az emberek védőügyvéde"

2009. december 30., címkék: Nagyvilág, ekd, nikolaus schneider

              Az egyházunkban nemrég látogatást tett Nikolaus Schneider préses, egyházi elöljáró, az EKD elnökhelyettese fontosnak tartaná, ha a protestáns és katolikus egyház Németországban új közös szociális állásfoglalást adna ki…

Népeket összekötő projekt Jeruzsálemben

2009. december 22., címkék: Nagyvilág, ekd, sír templom, megváltó templom, jeruzsálem

                           
  Jeruzsálem szívében, nem messze a Sír-templomtól található az evangélikus Erlöserkirche/Megváltó-templom. A templom alatt régészeti ásatások folynak, melyek az Újszövetség mélyebb megértése és az egyháztörténet szempontjából is fontosak. Az EKD, a Német Protestáns Egyház Alapítványa új, érdekes régészeti projektet indít.

Történelmi felelősségüknek nem tettek eleget a vezető nagyhatalmak államfői

2009. december 20., címkék: Nagyvilág, ekd, protestáns fejlesztési szervezet, angela merkel

Angela Merkel és más kormányok vezetői sem tettek eleget történelmi felelősségüknek a klímacsúcson – állítják protestáns egyházi szervezetek, mint például a „Kenyeret a világnak”, vagy a Katasztrófasegély Diakóniai Szervezet, és a Protestáns Fejlesztési Segélyszervezet. A felmelegedésnek a tervezett 2 Celsius fok alatt tartásáról tervezett megállapodást nem sikerült tető alá hozni.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.