Pünkösdig tart a Csillagpont kedvezményes jelentkezési időszaka

2017. május 24., szerda

Szontágh Szabolcs, a Zsinati Ifjúsági Iroda vezetője a XIV. zsinati ciklus 7. ülésszakán beszámolt a 2017-as Csillagpont ifjúsági találkozó szervezéséről és az áprilisban megtartott Zsinati Ifjúsági Fórumról. A Zsinat tagjainak kérésére a Csillagpont találkozó kedvezményes jelentkezési időszakát meghosszabbították június 5-ig, pünkösdhétfőig.

Szontágh Szabolcs beszámolója kezdetén elmondta, hogy a Zsinati Ifjúsági Fórum célkitűzése idén a gyülekezetek és a kis közösségek formálása volt. A fórum résztvevői azt szeretnék, hogy a gyülekezetekben a missziói tervek elkészítésénél is vonják be a fiatalokat, akik így megtalálhatják azokat a pontokat, ahol ők is hozzátehetnek valamit közösségükhöz. A Zsinat tagjai egyetértettek abban, hogy kiemelkedően fontos a lelkipásztorok és intézményvezetők szerepe, a fiatalokat aktívabb egyházi részvételre tudják buzdítani.

„Az üzenet, amit a Zsinati Ifjúsági Fórumon és Csillagponton szeretnénk átadni, az az egység és a közösség elengedhetetlen szerepe az életben" – fogalmazott Szontágh Szabolcs. Mint mondta, az ifjúsági programok célja, hogy a gyülekezetekben ifjúsági közösségek épüljenek, és a fiatalok megtalálhassák helyüket az egyházban, ezért a Csillagpont szervezésekor is arra helyezik a hangsúlyt, hogy minél többen csatlakozhassanak az ifjúsági találkozóhoz.

A Zsinat korábbi döntése alapján 2017. július 25-29. között Debrecenben rendezik meg a Csillagpont református ifjúsági találkozót. A Csillagpont megújult honlapján folyamatosan regisztrálhatnak a fiatalok.

Az irodavezető köszönetet mondott a tiszántúli egyházkerület képviselőinek, hogy vendégül látják a találkozót, mert a debreceni helyszín kiemelkedő fontosságú a reformáció emlékévében. Szontágh Szabolcs azt is hangsúlyozta, hogy Erdélyből és Kárpátaljáról különösen pozitív visszajelzések érkezek a találkozó szervezésével kapcsolatban. Az ifjúsági tanácsos emlékeztetett rá, hogy a regisztráció során támogatást is lehet igényelni.

A tervek szerint a találkozó első kedvezményes jelentkezési időszaka május végéig tartott volna, de Jákob János tábori püspök felszólalásában a kedvezményes jelentkezési időszak meghosszabbítását javasolta, hogy a lelkipásztorok még hirdethessék közösségeikben a lehetőséget. A javaslattal a többi zsinati tag is egyetértettó, így a kedvezményes jelentkezési időszak pünkösdig tart majd. Az interneten a Csillagpont kezdetéig lehet regisztrálni, ezt követően a helyszínen váltható napijegy.

Farkas Zsuzsanna, fotó: Vargosz

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.